Oyun Pokemon Go'nun başarısının ardından Niantic ilk oyununu yeniden tasarlıyor

Pokemon Go'nun başarısının ardından Niantic ilk oyununu yeniden tasarlıyor

05.12.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Pokemon Go’nun başarısından sonra Niantic ilk oyununu yeniden tasarlıyor. Niantic, ilk yayınladığı oyun olan Ingress’in revizyonunu yapacağını ve Ingress Prime adıyla piyasaya süreceğini açıkladı.

Pokemon Gonun başarısının ardından Niantic ilk oyununu yeniden tasarlıyor

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Temmuz, öncesinde adı pek duyulmamış olan Niantic, Pokemon Go oyunu ile neredeyse bir gecede oyun sektöründeki en tanınmış geliştirici oldu. Fakat Pokemon Go oyununun popülaritesi kullanıcıların umduğu kadar uzun ömürlü olmadı. Bunun üzerine Niantic yeni bir oyun geliştirmeye başladı: Harry Potter: Wizards Unite.

Yeni oyun çalışmalarına ek olarak, Niantic, ilk yayınladığı oyun olan Ingress’in revizyonunu yapacağını ve Ingress Prime adıyla piyasaya süreceğini açıkladı. Pokemon Go ve Harry Potter: Wizards Unite’in ilham kaynağı olan Ingress 5 yıl önce yeterli ilgiyi görmemişti. Fakat Ingress oyunu olmadan Pokemon Go’nun başarısı da olmayacaktı, bu düşünceden yola çıkarak Niantic, oyun içinde yeni geliştirmeler yaparak piyasaya tekrar sürmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, oyunun sanal evreninde yeni bir anime seriside olacağı söylendi. Ingress Prime ve Harry Potter: Wizards Unite oyunlarının 2018'de Android ve iOSta mevcut olması bekleniyor. Ancak hangi oyunun daha önce çıkacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı.