Teknoloji Rolls-Royce dünyanın en hızlı elektrikli uçağını yapacak

Rolls-Royce dünyanın en hızlı elektrikli uçağını yapacak

03.01.2019 - 16:54 | Son Güncellenme:

Rolls-Royce, geliştirdiği elektrikli uçakla 480 km/s hıza ulaşarak rekor kırmak istiyor. Şu anki rekor 338 km/s hız ile Siemens’in elektrikli uçağına ait.

Rolls-Royce dünyanın en hızlı elektrikli uçağını yapacak

Rolls-Royce, 2020 yılında göklerde olması planlanan pervaneli uçağı elektrik motoru üreticisi YASA ve havacılık şirketi Electroflight işbirliğiyle geliştiriyor. Projeyi destekleyenler arasında İngiliz hükumeti de bulunuyor.

Haberin Devamı

Rolls-Royce, hedefine ulaşmak için 6 bin hücreden oluşan batarya paketi kullanmayı düşünüyor. 750 kW maksimum güce ulaşabileceği söylenen elektrik motoru ise özel bir soğutma sistemiyle korunuyor. Uçağın tek şarjla Londra’dan Paris’e uçabileceği söyleniyor.

Yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmasının yanı sıra hafif ve kompakt bir yapıda tasarlanan batarya paketinin YASA tarafından geliştirilen 750R adındaki üç elektrik motorunu besleyeceği söyleniyor.

Uçağın burnuna yerleştirilen ve elektrikle çalışan üç kanattan meydana gelen pervanenin hem istikrarlı bir uçuş için hem de yüzde 90 oranında verim elde etmek için 2,400 d/dak’da çalıştığı belirtiliyor.