Teknoloji Rusya, LinkedIn uygulamasını kaldırtıyor

Rusya, LinkedIn uygulamasını kaldırtıyor

09.01.2017 - 09:53 | Son Güncellenme:

Rusya, Apple ve Google'dan profesyonel sosyal paylaşım sitesi LinkedIn'nin mobil uygulamasını marketlerden kaldırmalarını istedi.

Rusya, LinkedIn uygulamasını kaldırtıyor

Geçtiğimiz aylarda Rusya Kitle İletişimi Denetleme Kurumu'ndan (Roskomnadzor) yapılan açıklamada, Rus vatandaşlarına ait kişisel bilgileri Rusya sınırları dışındaki sunucularda tutması nedeniyle LinkedIn sitesine erişimin yasaklandığı belirtildi. Roskomnadzor'un, LinkedIn’den sitenin üyesi olan yaklaşık 6 milyon Rus vatandaşına ait kişisel bilgilerin Rusya’daki sunucularda saklanmasını talep ettiği hatırlatılan açıklamada, Rus vatandaşlarına ait bilgilerin Rusya sınırları dışında saklanmasının kişisel hakların ihlali olduğu, LinkedIn’in söz konusu talebe olumlu yanıt vermemesi üzerine erişim yasağı kararı alındığı kaydedildi. Rusya şimdi ise Apple ve Google'dan, LinkedIn uygulamasının marketler kaldırılmsını istiyor.

Haberin Devamı

Rus yetkililer, ülkede faaliyet gösteren şirketlerin ve Rus kullanıcıların bilgilerini Rusya'daki sunucularda tutulmasını istiyor. Linked'ın ise bu karara uymadığı için ülkeye erişimi engellendi.

Kısa süre önce Apple, Çin'den gelen talep üzerine New York Times'ın uygulamasını Çin'de kullanıma kapatmıştı.