Teknoloji Samsung, akıllı hoparlör pazarında çok fazla bir ışık görmüyor

Samsung, akıllı hoparlör pazarında çok fazla bir ışık görmüyor

20.07.2017 - 10:18 | Son Güncellenme:

Samsung'un Bixby tabanlı bir hoparlör üretmeye şu an için pek sıcak bakmadığı söyleniyor. Samsung şu anda piyasaya süreceği akıllı hoparlörlerin pazarlanabilir olmadığını düşünüyor.

Samsung, akıllı hoparlör pazarında çok fazla bir ışık görmüyor

Kısa bir süre önce Samsung'un Apple, Amazon ve Google'ın da içlerinde bulunduğu akıllı hoparlör sektörüne, kendi akıllı asistanının yardımı ile girmeyi planldığı söyleniyordu. Ancak gelen son bilgiler Samsung’un böyle bir niyetinin olmadığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Samsung, şu anda piyasaya süreceği akıllı hoparlörlerin pazarlanabilir olmadığını düşünüyor. Bunun sebebi olarak da küresel pazarın Amazon tarafından domine edilmesi ve Güney Kore pazarının da kar etmek için çok küçük olması gösteriliyor. Amazon Echo’nun şu anda pazarın yüzde 70’ine hakim olduğu belirtiliyor. Google Home’un da şu sıralar yükselişte olduğu ifade ediliyor. Ancak şirketin bu kararının ileride değişebileceğini ve Bixby’yi bir hoparlörde kullanabileceğini de unutmamak gerek.

Bixby’nin İngilizce konuşması için yoğun bir çalışma yürüten Samsung'un ilerleyen dönemde neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.