Teknoloji Samsung bokeh kamera efektlerini daha ucuz telefonlara getiriyor

Samsung bokeh kamera efektlerini daha ucuz telefonlara getiriyor

07.02.2018 - 17:56 | Son Güncellenme:

Portre modu tarzı bokeh kamera özellikleri, genellikle üst düzey amiral gemileri arasında yer alıyor. Samsung, bokeh özelliğini giriş ve orta seviye cihazlarına da getirecek.

Samsung bokeh kamera efektlerini daha ucuz telefonlara getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Günümüzde portre moduna sahip bokeh tarzı kamera özelliklerini üst düzey telefonların çoğunda görüyoruz. Bunun nedeni, kısmen birçok cihaz üreticisinin, etki yaratmak için çift kamera sistemine güvenmesi. Bu da fiyatları yükseltiyor. Samsung ise bokeh özelliğini giriş ve orta seviye cihazlarına getirme planlıyor. Böylece pazardaki dengeleri değiştirebilir.

Şirket hangi modellerin gerçekte bu teknolojiyi alacağını ya da ne zaman olacağı konusunda spesifik konuşmadı. Samsung'un yeniliklerinden faydalanan ilk cihazlar yine firmanın kendi telefonlarıo oluyor. Bunun yanında şirket pek çok farklı üreticinin bileşen tedarikçisi konumunda bulunuyor. Yani bu özelliiğin üçüncü parti telefonlar için de geçerli olacağı söylenebilir.

Haberin Devamı

Tabii ki Sony, kendi telefonlarıyla daha az başarıya sahip olmakla birlikte, kamera görüntü sensörleri için en üst noktayı hala elinde tutuyor. Fakat Samsung'un da piyasa da sağlam bir konumu var.

Şirketin bu teknolojiyi uygulaması, amiral gemilerinin daha çok tercih edilmesinin sağladı. Galaxy Note 8 ile tanıtılan teknoloji, birçok rakibe oranla daha özelleştirilebilir bir alan derinliği efekti sunuyor.

Anlaşma, hem tescilli imaj sensörlerini hem de yazılım algoritmalarını içerdiğinden, bu muhtemelen, tam paketin onu uygulamayı seçen herhangi bir cihaza geleceği anlamına geliyor. Pakette ayrıca, geliştirilmiş düşük ışıklı çekim için çift lensli 8 megapikselli sensörlerden de yararlanılıyor.

Yazarlar