Teknoloji Samsung Galaxy A8 Tanıtıldı! İşte Detaylar…

Samsung Galaxy A8 Tanıtıldı! İşte Detaylar…

14.07.2015 - 11:46 | Son Güncellenme:

Bir süredir ortalıkta dönen Galaxy A8 dedikoduları, nihayet gerçeğe dönüştü. Samsung tarafından tanıtılan A8, tüm detaylarıyla haberimizde... Yeni bir duyuru yapan Samsung, çıkan söylentileri doğrulamış oldu. A serisini genişletmeyi hedefleyen...

Samsung Galaxy A8 Tanıtıldı İşte Detaylar…

Bir süredir ortalıkta dönen Galaxy A8 dedikoduları, nihayet gerçeğe dönüştü. Samsung tarafından tanıtılan A8, tüm detaylarıyla haberimizde... Yeni bir duyuru yapan Samsung, çıkan söylentileri doğrulamış oldu. A serisini genişletmeyi hedefleyen şirket, aileye A8 modelini katma hazırlığında. Yapılan duyuruda ise telefonun neredeyse tüm özelliklerine değinildi. Metal baz alınarak tasarlanan ve 5.9 mm inceliğinde olacağı söylenen Galaxy A8, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran ile geliyor. 151 gram ağırlığında olan telefonda FULL HD Super AMOLED ekran karşımıza çıkacak Donanım özelliklerine baktığımızda ise karşımıza Snapdragon 615 modelli işlemci ve Andreno 405 grafik işlemcisi çıkıyor. Bir kez daha Qualcomm ile çalışan Samsung, yeni telefonunda 1.5 Ghz hızında çalışan işlemciye yer verecek. 16 GB ile 32 GB depolama seçenekleri ile gelen A8, 2 GB RAM ile birlikte uygulamalarda rahat bir geçiş sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Eğer sık aralıklarla kamera kullanan biriyseniz 128 GB SD kart desteği ile hafızayı arttırmanız da mümkün. Orta seviyede bir telefon tasarlayan Samsung, işlemci ve grafik işlemcisi konuları dışında bataryada ise bonkör davranıyor. Tam 3050 mAh gücündeki bataryaya yer veren firma, anlaşılan uzun şarj süresi isteyen kullanıcıları tatmin edecek. f/1.9 aralığı ile kaliteli fotoğrafların çekilmesini sağlayacak olan A8, 16 MP netliğinde bir arka kamera ve 5 MP çözünürlüğünde görüntüler yakalayan ön kamera ile bütünleşik halde çalışıyor. Aynı zamanda 4G bağlantı desteği ve parmak izi okuyuculu ana ekran tuşu gibi özellikler de cihazda yer alanlar arasında. Android 5.1 sürümü ile gelen ve yeni TouchWiz arayüzünü kullanan Galaxy A8, şimdilik Çin semalarında görüldü ancak ürünün diğer ülkelerde de satışa sunulacağına kesin gözüyle bakılıyor. Modelin ülkemize ne zaman ve nasıl bir fiyatla geleceği ise açıkçası merak konusu.