Teknoloji Samsung Galaxy Note 5 Ve S6 Edge Plus Resmen Tanıtıldı

Samsung Galaxy Note 5 Ve S6 Edge Plus Resmen Tanıtıldı

27.08.2015 - 09:46 | Son Güncellenme:

Samsung, bugün gerçekleştirdiği etkinlikle Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5 'in tanıtımlarını gerçekleştirdi. Yapılan lansmanda Samsung yetkilileri akıllı telefon pazarına bakışlarını vurgularken samsung 'un akıllı telefon alanında tüketici ihtiyaçlarına...

Samsung Galaxy Note 5 Ve S6 Edge Plus Resmen Tanıtıldı

Samsung, bugün gerçekleştirdiği etkinlikle Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5 'in tanıtımlarını gerçekleştirdi. Yapılan lansmanda Samsung yetkilileri akıllı telefon pazarına bakışlarını vurgularken samsung 'un akıllı telefon alanında tüketici ihtiyaçlarına odaklandığını vurguladı. Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5 'e gelen donanımsal eleştirilere cevap veren Samsung yetkilileri sözkonusu eleştirilere tüketicilerin ihtiyacı olmayan konularsa üst seviye donanımlar koymak tabiki telefonu çok daha üst seviyede gösterebilir ancak bu teknoloji kullanıldığında insanlar ihtiyaçları olmayan teknolojilere daha fazla para vererek zorunda bırakılıyor şeklinde açıklama yaptı. Bu noktada Samsung yetkililerinin yaptığı açıklamaya tümüyle katıldığımı belirterek isterseniz şimdi tanıtılan iki yeni modelin detaylarına göz atalım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Samsun yeni piyasaya sürdüğü iki akıllı telefonunda da S-Pen teknoloji üzerinde oldukça fazla durmuş. Hayatınızı kolaylaştıracak birçok konuda yardımınıza koşan S-Pen, iki modelde de fark yaratan noktalardan biri.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy Note 5 Android kullanıcılarının özellikle de donanımsal anlamda üst seviye çizgisini kendisine sınır çizmiş kişilerin tercihlerinden biri olan Note serisinin son üyesi Note 5 171 gr ağırlığa, 76.1 mm genişliğe ve 5.7 inc bir ekrana sahip. 2.1 GHz işlemciye sahip olan Note 5, 2560 x 1440 px ekran çözünürlüğü ile oldukça tatminkar sonuçlar veriyor. Kamera konusuna bakacak olursak, önde 5mp olan kameranın yanında arkada 16 mp 'lik kamera konumlandırılıyor. 32 ve64 GB dahili hafıza seçeneklerinin yanında 32 GB 'lık modelde 4 GB RAM bulunuyor. Galaxy S6 Edge + 'a bakacak olursak, Kavisli 5.7 inç Quad HD Super AMOLED ekranıyla Galaxy S6 edge+, kavisli kenar deneyimini daha da ileriye taşıyarak çok daha zengin bir multimedya deneyimi yaşatıyor. Tasarım ve performansı bir arada isteyen kişilerin tercih edebileceği Galaxy S6 Edge Plus yeni “kavisli yan ekran uygulamaları” özelliği ile en sevilen uygulamalara kolay erişim sunuyor.

Haberin Devamı

Başka bir deyişle daha önceki kavisli ekran bir şeye yaramıyor, uygulamalar desteklenmiyor gibi yorumlar Galaxy S6 Edge Plus ile tarih oluyor. 5.7 inç boyutunda ve 1440 x 2560 piksel Super AMOLED ekran ile birlikte gelen galaxy s6 edge plus, Exynos 7420 işlemci ve 4 GB RAM ile karşımıza çıkıyor. 32 / 64 GB depolama seçeneği yer alan galaxy s6 edge plus da 16 MP destekli arka kamera ve 5 MP ön kamera mevcut. 3000 mAh gücünde bataryaya sahip olan model, Android 5.1.1 işletim sistemi ile birlikte geliyor. Bu iki model için belirlenen fiyatlar ise Samsung Galaxy Note5 2.699 TL, Galaxy S6 edge+ ise 3.099 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı ile piyasaya sunuldu. Ayrıca her ikisi de 32GB depolama seçenekleriyle kullanıcılarla buluşurken öncelikli olarak siyah ve altın renklerle raflardaki yerini aldı.