Teknoloji Samsung, NAND Bellek Pazarında Büyümeye Devam Ediyor!

Samsung, NAND Bellek Pazarında Büyümeye Devam Ediyor!

08.03.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

NAND flash bellek sektörünün yıldızlarından biri olan Samsung, pazardaki payını artırmaya devam ediyor.

Samsung, NAND Bellek Pazarında Büyümeye Devam Ediyor

“DRAMeXchange” tarafından yayımlanan rapora göre geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Samsung‘un pazardaki payı %33.6 seviyesine kadar yükseldi. Firmanın geçtiğimiz yaz aylarındaki pazar payı ise %31.5 oranındaydı.

Haberin Devamı

NAND flash bellek sektöründe Samsung‘u ikinci sıradaki Toshiba, %20.5 pazar payı ile takip ediyor. Listenin devamına baktığımızda ise %15.8 pazar payı ile SanDisk‘i görüyoruz. Son zamanlarda aldığı bir çok patentle gündeme gelen SanDisk, pazardaki payını artırmaya da devam ediyor. SanDisk‘i %13.9 pazar payı ile Micron Technology takip ediyor. Daha çok yazıcı ve tarayıcı gibi sarf malzemeler üreten firma, bu sektörde de dişli bir rakip olmayı başarıyor. Micron firmasını da %10.1 pazar payı ile Güney Kore merkezli SK Hynix firması takip ediyor. Listenin son sırasında ise %8‘lik pazar payı ile Intel bulunuyor. Daha çok uzak doğu firmaları tarafından yön verilen bu sektörde A.B.D‘li yatırımcılar ise daha geriden geliyor.

Haberin Devamı
Akıllı Telefonlar İçin Harici Bellek Çözümü

NAND flash bellekler hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Elimizden hiç düşürmediğimiz o akıllı telefonlarımızda, daha çok iş ve eğlence amaçlı kullandığımız tabletlerimizde ve fotoğraf makinelerimize taktığımız hafıza kartlarımız da dahil olmak üzere bir çok üründe NAND yonga setleri kullanılıyor. Hemen hemen her türlü teknolojik üründe kullanılan bu belleklerin DRAM belleklere göre güç kesintilerinde bile dataları saklayabilmesi, NAND belleklerin bir avantajı olarak görülüyor.