Teknoloji Samsung, NAND Konusunda Başarılı

Samsung, NAND Konusunda Başarılı

23.06.2016 - 15:24 | Son Güncellenme:

SSD sektöründe büyük önem kazanan firmalardan Samsung, geliştirmiş olduğu NAND teknolojisine ağırlık verecek. İşte detaylar…

Samsung, NAND Konusunda Başarılı

Bu zamana kadar birbirinden önemli teknolojik gelişmelere ön ayak olan Samsung, mobil pazarda güçlü bir firma olduğu kadar aynı zamanda diğer alanlarda da kendisini kanıtlayan bir marka oldu. Nitekim Güney Kore merkezli teknoloji devi, neredeyse geliştirdiği her ürünü ile beraber başarıyı kucaklıyor. Özellikle Galaxy S serisi ve Note ailesi ile mobil pazarda hakimiyetini ilan eden ve Android cephesinin en güçlü üreticisi olduğunu kanıtlayan firma, şimdilerde ise depolama konusunda da ne denli etkin bir role sahip olduğunu kanıtlıyor. Şirketin bir süre önce hayata geçirmiş olduğu NAND teknolojisine sahip bellekler, açıklanan bilgilere göre daha fazla üretilecek.

Haberin Devamı
Üretim Kapasitesi Artıyor

SSD ihtiyacına farklı bir anlayış ile yaklaşan Samsung, gittikçe artan rağbetin oldukça güzel meyvesini toplayacak gibi. Bunun en büyük kanıtı, firmanın almış olduğu kararda yatıyor. Yeni bir üretim planını aktif hale getirdiğini duyuran teknoloji devi, bundan böyle DRAM üretim hacmini azaltacağını ancak bunun yanında NAND teknolojisine sahip bellek üretiminin artacağını belirtti.

Kar Marjı %50 Oranında Artacak

Bahsi geçen bilgilere göre şirket, NAND bellek satışlarından %50 oranında daha fazla kar elde etmeyi hedefliyor. Bunun adına yeni bir üretim tesisi için çalışmalara başlayan şirket, hayata geçirilecek olan bu fabrika sayesinde daha fazla NAND belleği üretmeyi başaracak. Bu sayede yüksek orandaki talebin rahatlıklıkla karşılanması ve üstüne daha fazla siparişin alınması bekleniyor.