Teknoloji Samsung'un Başkan yardımcısı beklenmedik bir şekilde serbest bırakıldı

Samsung'un Başkan yardımcısı beklenmedik bir şekilde serbest bırakıldı

05.02.2018 - 16:11 | Son Güncellenme:

Güney Kore temyiz mahkemesinin birkaç suçtan beraat kararı vermesi ve bir ceza hükmünü de askıya almasının ardından Samsung'un Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong serbest bırakıldı. Lee için alınan karar ülkede tartışmalara neden oldu. Askıya alınan ceza, ülkenin hukuk sistemi konusunda şüpheler uyandırıyor.

Samsungun Başkan yardımcısı beklenmedik bir şekilde serbest bırakıldı

Seul Yüksek Mahkemesi, Samsung'un Başkan Yardımcısı Lee hakkında bir alt mahkemenin verdiği 12 yıllık hapis cezasını 2 yıl 6 ay hapis cezasına çevirip 4 yıl süreyle askıya aldı.

Haberin Devamı

Samsung’un başkan yardımcısı 50-yaşındaki Lee Jae-yong, Güney Kore Eski Devlet Başkanı Park Geun-hye ve danışmanı Choi Soon-sil’e, Samsung'un iki ayrı kuruluşunun birleştirilmesine destek sağlaması maksadıyla 8 milyon 200 bin dolar rüşvet vermekten suçlu bulundu. Hakimler bu birleşmenin oğul Lee Jae-yong'ın halen hasta olan babası Samsung’un başkanı Lee Kun-hee’nin yerine geçmesini sağlamada çok önemli olduğuna karar verdi.

Samsung Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Lee, eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin görevden azline yol açan rüşvet skandalı kapsamında yargılanarak hüküm giymişti.

Lee, Park'ın yakın dostu Choi Soon-sil'in yöneticisi olduğu sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hükmet üyelerine bağış adı altında rüşvet vermekle suçlanmıştı.

Babası Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee'nin 2014 yılında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmasının ardından Lee şirketin kontrolünü fiilen elinde bulunduruyordu.