TeknolojiSinema Salonları Yeni Nesil’e Ayak Uydurmaya Hazırlanıyor

Sinema Salonları Yeni Nesil’e Ayak Uydurmaya Hazırlanıyor

14.04.2016 - 16:13 | Son Güncellenme:

Teknolojinin hızlı ilerleyişi ile birlikte sinema salonları da etkilenmeden geri kalmıyor.

Sinema Salonları Yeni Nesil’e Ayak Uydurmaya Hazırlanıyor

Nesiller arası fikir ayrılığı kuşkusuz bu dünyanın değişilmez kavramlarından biri. Her alanda karşımıza çıkan bu durum son yıllarda oldukça ön plana çıkar hale geldi. Teknolojik alanda yaşanan gelişmelerin bu ayrımı etkilediği bilinen bir gerçek. Nesilden nesile olan bu fikir ayrılığının artık neredeyse aralarında bir kaç yaş olan kişilerde bile var olduğu görülebiliyor. Sinema sektörü ise bu durumdan en çok etkilenen yerlerden biri.

Haberin Devamı

Cep telefonları ve daha sonra akıllı telefonlar derken, oturduğumuz yerden sosyal medya takibi adeta bir bağımlılık haline geldi. Durum böyle olunca sinema salonunda film izlerken herkes aynı düşüncede olmayabiliyor. Karanlık ve sadece önümüzde oynayan filme odaklanmışken yan tarafta oturan birinin telefonu ile ilgilenir olması dikkat dağıtıcı bir sebep oluyor.

Ancak AMC Yönetim Kurulu Başkanı Adam Aron sinema salonlarının telefonunu elden düşüremeyen müşterilerine de ilgi çekici gelmesini sağlamak için uğraş verdiklerini ifade etti. Yaptığı açıklamada “Yeni nesile cep telefonunu elinden bırakmasını söylemek oldukça zor” açıklamasını yaptı.

Şu an için öne atılan fikirlerden bazıları telefon kullanımı için tasarlanmış sinema salonları hazırlamak yada filmin önemli bir sahnesinde sosyal medya üzerinden paylaşımını seyircilere teşvik etmek. Benzer fikirler geçtiğimiz yıllarda da ön plana çıkmış ancak şiddetle eleştirilmişti. Güncel teknolojiyi gündelik hayatına entegre etmiş kişi sayısı yaygınlaştıkça karşıt fikirlerin sayısında da azalma görülmeye başlandı. İlerleyen günlerde bu atılımın ne kadar hayata geçirilebileceğini göreceğiz.

Dünyanın İlk Sanal Gerçeklik Sineması Açılıyor!