Teknoloji Sony’den Android Atağı

Sony’den Android Atağı

22.04.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

Android güncellemeleri üreticiler ve kullacılar için sorun oluyor. Bekleme süreleri ya da güncellenmenin gelmeme ihtimali yaşanan sorunlar arasında.

Sony’den Android Atağı

Google, Android güncellemelerini her zaman Nexus cihazlara öncelikli olarak çıkartıyor. Mobil işletim sistemine gelen güncelleme ilk olarak Nexus cihazlara sonra Andorid one cihazlara geliyor. Telefon üreticileri işletim sisteminin güncellemesi için uzun süreler beklemek zorunda kalabiliyor.

Haberin Devamı

Sony tarafından üretilen mobil cihazlar genellikle hızlı bir şekilde güncelleme almaları ile biliniyor. Mobil işletim sisteminin son kullanıcı güncellemelerini en hızlı alan ve telefon kullanıcılarını mutlu eden firma bu kez güncelleme konusunda daha hızlı davrandı. Android 7.0 ya da Android N olarak bilinen yeni sürümünün ön izlemesi Sony tarafından geliştiricilere sunuldu. Bu sunum dünyada bir ilk olarak biliniyor. Henüz tam Nexus ve Android One cihazlar için yapılan bu güncellemenin tam sürümü de yayınlanmadı. Ve Sony bu alanda gerçekten büyük aşama kaydetti. Bu durum mobil işletim sürümünün son kullanıcı versiyonu içinde umut verici bir haber. Sony cihaz kullanlar güncel işletim sistemi için uzun süre beklemeyeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Sony’in amiral gemisi olan Z serisinden Xperia Z3 kullanıcıları işletim sisteminin Geliştirici Ön İzleme Sürümü’nü alabilecek. Eğer Sony Xperia Z3 sahibiyseniz sürümü yüklemeniz oldukça kolay. Öncelikle cihazınızın D6603 ve D6653 model kodlarına sahip olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu model kodlarına sahip olan cihazlarlar dışında şu an geliştirici sürüm yüklenmiyor. Yeni sürüm Xperia Companion programını kullanarak bilgisayar üzerinden geliştirici sürümü yükleyebilirsiniz.