Teknoloji Steve Wozniak, Woz-U ile herkese kodlama öğretecek

Steve Wozniak, Woz-U ile herkese kodlama öğretecek

13.10.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

Apple Computer'ın kurucusu ve Apple II bilgisayarının mucidi Steve "Woz" Wozniak, son startı Woz U'yu açıkladı. Woz-U adlı girişim, Teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyenlerin çevrim içi ortamda dersler almasını sağlıyor.

Steve Wozniak, Woz-U ile herkese kodlama öğretecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Girişim, insanlara yüksek ücret ödeyen teknoloji rolleri arasındaki boşlukları doldurmak için bilgisayar bilimleri alanındaki becerilerini kazanmalarını sağlamak amacıyla "dijital bir enstitü" gibi. Wozniak, Woz U'nun teknolojiyi daha az korkutucu hale getirmek için yaratıldığını söyledi.

Woz, "İnsanlar genellikle teknoloji tabanlı bir kariyer seçmekten korkuyorlar, çünkü bunu yapamayacaklarını düşünüyorlar. Yapabileceklerini biliyorum ve onlara nasıl yapılacağını göstermek istiyorum. Hedefimiz, insanların yıllarca borca ??girmeden istihdam edilebilir dijital becerileri eğitmek ve eğitmek." dedi.

Pek çok ekonomist, robotiklerin ve yapay zekanın Amerikan işgücünün büyük bölümünü, özellikle düşük beceri gerektiren işlerde çalışanlar yerine koyacağını öngörüyor. Doğru eğitim olmadan bu öngörülere göre, milyonlarca çalışan bir iş dışında kalabilir.

Haberin Devamı

Woz U, insanlara bir tür sigorta poliçesi olarak ilgili beceriler kazandırmak amacıyla başlatıldı. Teknoloji ABD ekonomisinde baskın bir varlık haline geldiğinde, Amerika'nın teknoloji sektörü yeni rolleri doldurmak için daha fazla insana ihtiyaç duyacaktır. Wozniak'a göre, bunu kolej kredilerinde binlerce yığın ayırmadan yapmanın bir yolu var.

Steve Wozniak, Woz-U ile herkese kodlama öğretecek

Teknoloji alanında kariyer yapmak için tonlarca para ödemeye gerek yok

Woz U, tecrübeli mühendisleri acemi teknisyenlerden ayırmak için tasarlanan ilk kodlama okuludur. Örneğin, Udacity, 2012'de kuruldu ve 1,5 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Dünyada benzer bir misyona sahip düzinelerce daha fazla bootcamp var.

Woz U, çeşitli bölünmeler yoluyla kendisini ayırmak istiyor. Birincisi, insanların bilgisayar desteğinin ve yazılım geliştirmenin temellerini öğrenmek için kaydolabileceği çevrim içi sınıfların toplanmasıdır. Zaman içinde, müfredat veri bilimcileri ve siber güvenlik uzmanlarını içerecek şekilde genişleyecek. Woz U ayrıca özgeçmişleri, ders kodlama testlerini uygulama ve portföylerini oluşturma yoluyla öğrencilerin kariyerlerine odaklanıyor.

Buna ek olarak, Woz U, lise (K-12) öğrencilerini de eğitmeyi hedefleyor. Öğrencilerin bir hızlandırma programıyla seçkin teknoloji yetenekleri geliştirmek hedefleniyor. "Elit teknoloji yeteneğini geliştirmek" için bir hızlandırıcı program oluşturulacak. Şirketler, Woz U programları aracılığıyla yeni yetenekler işe almak ve eğitmek için çalışacaktır.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıllarda Woz U, dijital enstitüsünü fiziksel dünyaya yaymak için ABD’nin farklı bölgelerinde 30 fiziki ortam inşa etmeyi hedefliyor. Yani Woz-U e-ticaretteki ‘click-to-brick’ modelini eğitim tarafında uygulamak istiyor.

Woz-U’nun eğitimleri nasıl ücretlendireceği henüz net değil ancak kişisel eğitim programına göre bir ücret çıkarmayı planlıyor. Bir sözcü, " Öğrenim masrafları öğrencilerin programına veya öğrenim ihtiyaçlarına göre değişebilir" dedi. Esnek yaklaşım , Wozniak'ın teknolojinin herkese açık olması gerektiği inancına dayanıyor.

Woz U, orijinal ve kalıcı vizyonuna sadık kalmayı amaçlayan teknoloji uzmanının son projesi.