Teknoloji Tamindir Gündem 39. Bölüm

Tamindir Gündem 39. Bölüm

07.12.2012 - 12:33 | Son Güncellenme:

Haftanın en popüler teknoloji haberlerini aktarmaya çalıştığımız Tamindir Gündem'in bu yeni bölümündeki önemi haber başlıkları şu şekilde; Windows 8 Pro'lu Microsoft Surface Fiyatları Belli Oldu, iTunes 11 Mac OS X ve Windows için İndirilebilir, Nokia Lumia 620 Duyuruldu, McAfee'nin Kurucusu John McAfee Tutuklandı, Mozilla ve Facebook Birlikteliği, Samsung Galaxy S3 Mini Avea ile Türkiye'de, Kasım Ayı Android Kullanım İstatistikleri, iTunes Türkiye Mağazası Açıldı ve iPad Mini Resmi Olarak Türkiye'de başlıkları oldu.

Tamindir Gündem 39. Bölüm

Haftanın Teknoloji Haberleri - 07.12.2012

Haberin Devamı

1- iTunes 11 Mac OS X ve Windows için İndirilebilir

Uzun bir bekleyişin ardından yenilenen market tasarımı, geliştirilmiş iCloud özellikleri ve sadeleştirilmiş oynatıcısı ile iTunes'un yeni sürümü iTunes 11 kullanıcıların beğenisine sunuldu. iTunes 11'in Mac ve PC sürümünü Tamindir üzerinden hızlı ve güvenle indirebilirsiniz.

2- Windows 8 Pro'lu Microsoft Surface Fiyatları Belli Oldu

Microsoft iki farklı model seçeneği olacak olan Windows 8 Pro işletim sistemine sahip yeni Surface'ları 2013 Ocak ayı içerisinde piyasaya süreceğini duyurdu. 64 GB'lık modelin 899$ ve 128 GB'lık modelinse 999$ dolar etiket fiyatıyla satışa çıkması bekleniyor.

3- Bill Gates, Dünyanın En Güçlü Dördüncü İnsanı

Forbes tarafından yapılan araştırmalara göre Bill Gates şu anda dünyanın en güçlü dördüncü insanı olmuş durumda. Geçen sene beşinci olan Gates bir basamak yükseldi ve 28 milyar dolarlık hayır işlerinde bulunmasına rağmen serveti şu anda 65 milyar dolar seviyesinde.

Haberin Devamı

4- Nokia Lumia 620 Duyuruldu!

Nokia Lumia 920, Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefon tüm dünyada beğeni ile karşılandı ve satışları oldukça tatminkar seviyede ilerliyor. Stok yetiştirmekte zorlanan Nokia şimdi de Lumia 620 ile daha düşük bütçeli kullanıcılar için uygun bir seçenek sunmanın yollarını arıyor.

5- Artık Tweetleri E-posta ile Gönderebileceksiniz

Twitter üzerine yeni gelen bir özellik sayesinde bundan böyle tweetlerinizi arkadaşlarınıza e-posta aracılığıyla gönderebileceksiniz. Sizin e-postanızı alan arkadaşınız, e-posta içeriğine tıkladığında doğrudan tweetinizin olduğu ilgili sayfayı ziyaret edebilecek.

6- McAfee'nin Kurucusu John McAfee Tutuklandı

Cinayet suçlaması ile Orta Amerika ülkesi Belize'de aranan McAfee Antivirüs şirketinin kurucusu John McAfee uzun süredir saklanıyordu. Guatemala sınırını geçmeye çalışırken yakalanan McAfee'nin akıbeti şimdilik belirsizliğini koruyor.

7- Dropbox Uluslararası Pazarda Kendine Yer Buldu

Popüler bulut dosya depolama servislerinden Dropbox uluslarası büyüme hedefi doğrultusunda İrlanda'nın başkenti Dublin'de ofis açacağını duyurdu. Yeni ofisle birlikte Dropbox, İspanyol ve İtalyan kullanıcılarına destek vermeye başlayacak.

8- Mozilla ve Facebook Birlikteliği Mozilla açık kaynak kodlu internet tarayıcısı Firefox'un 17. sürümünde yerleştirdiği bütünleşik Facebook Messenger eklentisi ile kullanıcıların Facebook'a giriş yapmadan sohbet bölümünü kullanmalarına olanak sağlıyor. Eklentiyi nasıl aktifleştirebileceğinize dair rehberimizi buradan okuyabilirsiniz.

9- Nokia Finlandiya'daki Merkez Ofisini Satıyor

Her ne kadar Lumia 920 modeli ile iyi satışlar yakalamış olsa da Nokia'nın mali sıkıntıları devam ediyor. Kendisine kaynak yaratabilmek için Finlandiya'nın Espoo şehrindeki merkez ofisini satışa çıkaran Nokia gereksiz mali yüklerden kurtulmak istediğini açıkladı.

10- Samsung Galaxy S3 Mini Avea ile Türkiye'de

Samsung'un amiral gemisi S3'ün farklı bir kullanıcı kesimine hitap eden yeni modeli S3 Mini, Türkiye'ye Avea ile giriş yapmayı planlıyor. Uygun fiyat ve kampanyalarla çıkış yapması beklenen Galaxy S3 Mini gerçekten teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

11- Kasım Ayı Android Kullanım İstatistikleri

Şu anda güncel olarak 4.2 versiyonunda olan Android mobil işletim sistemi dünyasında, kullanım istatistiklerine göre, oldukça eski denilebilecek 2.3 Gingerbread hala %50 kullanım oranı ile liderliğini koruyor. Ardından %25 kullanım ile sondan bir önceki sürüm olan 4.0 Ice Cream Sandwich geliyor.

12- Facebook Gözünü WhatsApp'a mı Dikti?

Ücretli mesajlaşmayı neredeyse tarihe karıştırdı diyebileceğimiz bir mobil uygulama olan Whatsapp'ın şu günlerde Facebook tarafından satın alınabileceği gündemde. 250 ülkede 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulamanın geleceğinin ne olacağı merak konusu.

13- Chrome, Kasım Ayında Daha Da Büyüdü

StatCounter verilerine göre Chrome kasım ayında pazar payını büyütmeye devam etti. Google Chrome'un ekim ayındaki pazar payı değeri %34.77'yken, kasım ayında pazar payını %35.72'ye çıkardı.

14- iTunes Türkiye Mağazası Açıldı!

Uzun süredir Türk kullanıcılar tarafından merakla beklenen iTunes Türkiye mağazası sonunda aktifleştirildi ve artık film ve müzikleri iTunes üzerinden satın almak veya kiralamak mümkün halde. Önümüzdeki yıl Türkiye mağazalarını da açacak olan Apple ülkemizde yaptığı çalışmaları daha da artıracaktır.

15- iPad Mini Resmi Olarak Türkiye'de

Apple'ın yeni iPad modeli ve iPad'in daha küçük boyutlu sürümü olan iPad Mini resmi olarak Bilkom aracılığıyla ülkemizde satışa sunulmaya hazırlanıyor. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunan iPad Mini'nin 16 GB'lık Wi-Fi modeli sadece 816 TL'den, 32 GB'lık Wi-Fi modeli 1067 TL'den ve 64 GB'lık Wi-Fi modeli ise 1321 TL'den satışa sunulacak.

16- Microsoft'un Sosyal Ağı Socl Beta Olarak Yayında

Microsoft'un sosyal ağ projesi olarak bilinen

Tamindir Gündem 39. Bölüm ve daha fazla teknoloji videosu için Tamindir.com'u ziyaret edebilirsiniz.