Teknoloji TEKNOFEST için Jet Motor Tasarım Yarışması başvuruları sürüyor

TEKNOFEST için Jet Motor Tasarım Yarışması başvuruları sürüyor

03.03.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST  kapsamındaki Jet Motor Tasarım Yarışması, Türkiye'nin havacılık motorlarında  lider şirketi TEİ yürütücülüğünde, havacılık alanına ilgi duyan ön lisans,  lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için düzenleniyor.

TEKNOFEST için Jet Motor Tasarım Yarışması başvuruları sürüyor

TEKNOFEST açıklamasına göre, öğrencilerin havacılık gaz türbinli motor teknolojileri alanına ilgilerini artırarak kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmaya bireysel veya takım halinde katılım sağlanabiliyor. 15 Mart'a kadar  başvuruların kabul edildiği yarışmada toplam 60 bin TL para ödülü bulunuyor.

Haberin Devamı

Tasarlanacak turbojet motorunun belirlenen fiziksel sınırlandırmalara  uygun olup geometrik zarf, imal edilebilirlik, performans, yapısal ve ömür  isterlerini sağlaması gerekiyor. Tek kademe kompresör, tek kademe türbin ve tek  şafttan oluşması, turbojet motorunda aranan özellikler arasında yer alıyor. 150  libre itki üreten bir turbojet motorunun kavramsal tasarımının  gerçekleştirilmesinin de amaçlandığı yarışmada takımlardan, belirlenen tasarım  kriterlerine uygun şartları sağlayabilecek bir turbojet motorunun tasarımını  yapmaları ve tasarım raporunu hazırlamaları bekleniyor.

7 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanıyor

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık  oluşturmayı, Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan  kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Yarışmalarına katılan  gençlere hem kişisel hem de mesleki becerilerini geliştirmeleri için pek çok  imkan da sunuyor.

Haberin Devamı

Yarışmalara katılan gençler Türkiye'nin önde gelen teknoloji  firmalarına düzenlenen teknik gezilere katılma ve alanında uzman kişilerle  tanışarak "network" kazanma fırsatı yakalıyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri  için malzeme desteğinin yanı sıra finalistlere eğitim kampı, ulaşım ve konaklama  desteği de sağlanıyor. Türkiye'nin önde gelen teknoloji kurumlarında staj yapma  imkanı da sunan TEKNOFEST, gençlere parlak bir geleceğin kapılarını açıyor.

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı  ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST  Teknoloji Yarışmalarında bu yıl 35 farklı yarışma bulunuyor.  "MilliTeknolojiHamlesi" ile hayalleri gerçeğe dönüştüren TEKNOFEST, 2020 yılından  farklı olarak bu yıl; Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA,  Yapay Zeka, Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri,  Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmalarını ilk kez  düzenliyor.

Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin  arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek  olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 milyon TL'nin  üzerinde malzeme desteği sağlanıyor. TEKNOFEST'te yarışıp dereceye girmeye hak  kazanan takımlar ise 5 milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacak.

Haberin Devamı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji  Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde  gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin de olduğu  67 paydaş kurum ile birlikte düzenleniyor. 21-26 Eylül'de yeniden İstanbul'da  gerçekleşecek olan TEKNOFEST'in bir parçası olmak ve başvuru gerçekleştirmek için  "teknofest.org/yarismalar.html" adresi ziyaret edilebiliyor.