Teknoloji Haberleri Mobil internet paketi hemen bitenler bunları yapın

Mobil internet paketi hemen bitenler bunları yapın

13.01.2020 - 15:29 | Son Güncellenme:

Mobil bankacılıktan mesajlaşma uygulamalarına mobil oyunlardan kolaylık sağlayan uygulamalara pek çok özellik sayesinde akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Bu durumda telefon faturasının kesim tarihi dolmadan internet paketi bitebiliyor veya internet kotasının dolması endişe yaratabiliyor. Aslında mobil internet paketi bitecek diye stres olmadan internet dünyasının tüm nimetlerinden faydalanmak mümkün oluyor.

Mobil internet paketi hemen bitenler bunları yapın

Erdal Kaplanseren

Haberin Devamı

erdal@layka.com.tr

Twitter: @Kaplanseren

küçük ayarlama yaparak internet paketinizi uzun süre ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. İlk yapmanız gereken telefonunuzda bulunan uygulamanın gerçekten gerekli olup olmadığını tespit etmek ve gereksiz uygulamaları kaldırmak.

Veri kullanımını sınırlayın

Mobil şebeke üzerinden yaptığınız internet kullanımınız belirli bir seviyeye geldiğinde uyarılmak aslında telefonlarda bulunan en iyi özelliklerden biri. Veri kullanımını sınırlandırmak için yapmanız gereken yalnızca Ayarlar>Veri kullanımı adımlarını izleyip açılan menüden “Hücresel veri sınırını” ayarla butonunu kullanarak uyarı özelliğini etkileştirmek. Böylece cihazın gerektiğinde internet bağlantısını otomatik olarak kesmesini sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uygulamaları arka planda çalıştırmayın

 “Telefonumda internetim çabuk bitiyor” yakınışlarının sebebi çoğunlukla uygulamaların arka planda çalıştırılması oluyor. Bu serzenişlerin çözümü basit: Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak.

Facebook otomatik video oynatma özelliğini devre dışı bırakın

Kotalı bir internet paketinin tamamen bitmesinin sebeplerinden biri de sosyal medya platformu Facebook uygulamasında videoların otomatik oynatılması. Bu duruma engel olarak videolarla vakit kaybetmekten kurtulabilir hem de internet paketinden tasarruf sağlayabilirsiniz. Facebook mobil uygulamasında Ayarlar bölümünde “Otomatik Oynatma” özelliğine dokunup “Sadece Wi-Fi Bağlantılarında” kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Tarayıcı önbelleğini aktifleştirin

Tarayıcınızın ayarlarından önbellek ayarlarını aktif hale getirdiğinizde dosyalar tarayıcı önbelleğine kaydolacak ve sonraki ziyaretlerinizde tekrar yüklenmeyecektir. Böylece mobil internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

Haritaları ve şarkıları çevrimdışı kullanın

Harita ve navigasyon kullanmak, şarkıları müzik uygulamalarından veya Youtube’den dinlemek internet paketinin kısa sürede bitmesini sağlayacaktır. Mobil internet paketini tasarruflu kullanmak için yaşadığınız şehrin haritasını ve şarkıları önceden telefonunuza indirin.

Haberin Devamı

Whatsapp otomatik indirmeyi engelleyin

Deoplama ve internet paketi sorunlarına neden olan uygulamalardan biri Whatsapp. Video ve fotoğrafların otomatik indirilmesi nedeniyle çabuk biten internet ve çabuk dolan hafıza sorunun çözümü Ayarlar kısmından otomatik indirmeyi tamamen kapatmak veya video ve fotoğrafların yalnızca Wi-Fi bağlıyken otomatik inmesini sağlamak oluyor.