Teknoloji Pptx Dosya Uzantısı Nedir? Pptx Dosyalar Nasıl Açılır?

Pptx Dosya Uzantısı Nedir? Pptx Dosyalar Nasıl Açılır?

05.04.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Teknoloji gelişmeye devam ettikçe farklı dosya uzantıları ortaya çıkabiliyor. Bilgisayar kullanan kişiler, PPTX dosya uzantılarıyla karşılaşabiliyor. PPTX dosya uzantısının ne olduğu ve hangi dosyalarda kullanıldığı merak edilen bir konudur. PPTX dosyalarının nasıl açıldığı da kişiler tarafından araştırılıyor. PPTX dosya uzantısı nedir? PPTX dosyalar nasıl açılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Pptx Dosya Uzantısı Nedir Pptx Dosyalar Nasıl Açılır

PPTX dosya uzantısı, Microsoft programlarından biri olan PowerPoint uygulamasına aittir. PowerPoint dosyaları PPTX uzantısıyla cihazlara kaydedilir.

Haberin Devamı

PPTX Dosya Uzantısı Nedir?

Bilgisayarda bulunan tüm dosyalar türüne göre farklı uzantılarla kaydedilir. Her dosyanın kendine göre farklı özellikleri bulunur. Özelliklerine göre kaydedilme uzantısı değişiklik gösterebiliyor. Kişilerin karşılaştığı uzantılardan biri de PPTX dosya uzantısıdır.

PPTX dosya uzantısı hakkında bilgi almak isteyen kişiler pek çok alanda araştırma yapabiliyor. Microsoft uygulamalarından biri olan PowerPoint üzerinde kaydedilme yapıldığında dosyalar

PPTX uzantısıyla kaydedilir. PPTX dosyası kişilerin önüne çok yaygın çıkan bir uzantıdır. PowerPoint dosyaları her zaman PPTX uzantısıyla çalışır. PPTX dosyası herhangi başka bir uygulamayı içinde barındırmıyor. Sadece PowerPoint dosyalarında kullanılıyor. PPTX uzantılı bir dosya görülüyorsa bu dosya her zaman PowerPoint programına aittir.

Haberin Devamı

PPTX Dosyaları Nasıl Açılır?

Yaygın olarak görülen uzantılardan biri olan PPTX, herkesin merakla araştırdığı bir uzantı türüdür. Bu uzantıya sahip olan dosyaların nasıl açılacağı da kişilerce araştırılıyor. PPTX uzantısına sahip olan bu dosyalar Microsoft PowerPoint uygulamasıyla birlikte açılabiliyor. Bu durumun dışında herhangi bir şekilde dosyayı açmak mümkün değildir.

Bu dosya uzantısı bu programa ait olması nedeniyle, sadece PowerPoint ile açılabiliyor. Eğer cihazlarda bu uygulama bulunmuyorsa, dosyayı açabilmek için PowerPoint yüklemek gerekiyor. PowerPoint olmayan cihazlarda PPTX dosyasını açmak mümkün değildir. Eğer kişiler bu dosya uzantısını açmak istiyorsa mutlaka cihazlara yükleme yapmalıdır.