21.01.2020 - 17:42 | Son Güncellenme:
Erdal KAPLANSEREN
Twitter: @Kaplanseren
Kabullenilmiş ve süregelen yanlışlara dur diyebilmek, teknolojinin nimetlerinden gerçek anlamda faydalanmak için önem taşıyor.
Megapiksel değerinin yüksekliği kameranın iyi olduğunu gösterir
Megapiksel değerinin kamera kalitesi üzerinde belirleyici olduğu düşüncesiyle akıllı telefon alırken mepiksel değerine bakılıyor. Oysa megapiksel değeri, yalnızca fotoğrafın boyutunu gösteriyor. Daha açık şekilde yüksek megapiksel yüksek boyutlu baskı alırken çözünürlük kaybı yaşamamak anlamına geliyor. Fotoğrafın kalitesini anlayabilmek için mercek kalitesi, sensör ebatı vb. dinamiklere dikkat edebilirsiniz.
Rakam büyüksek daha iyi, daha kalitelidir
Teknoloji hakkındaki hurafelerden biri de rakamların büyük olmasının kalite göstergesi olduğuna inanmak. Aslında rakamların arkasındaki teknolojiye bakmak gerekiyor. Örneğin, 4 GB’lık ekran kartına sahip olan telefon 8 GB’lık ekran kartına sahip olan telefondan daha fazla performans verebilir. Bu noktada işlemcinin önemi büyük. Yeni nesil Core i5 işlemci, daha da az çekirdek sayısıyla daha yüksek performans verebilir.
Batarya ömrünü uzatmak için bataryanın tamamen bitmesini beklemek gerekir
Telefonu şarj ederken doğru olan telefonun bataryasının tamamen bitip uyarı vermesini beklemeden şarj etmek ve şarj esnasında telefonu şarj dolmadan kullanmaktan kaçınmaktır.
Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmemek telefona zarar verir
Notebook, telefon, tablet ve telefonlarda pil tamamen şarj olduğunda telefonu şarja takılı halde kullanmak telefona zarar vermeyecektir.
Yeni bir akıllı telefon kullanımdan önce 2 gün şarjda bekletilmeli
Nikel kadmiyum batarya için geçerli olan bu yöntem, lityum iyon bataryalarda geçersizdir. Lityum ion pilden enerjisini alan yeni nesil akıllı telefonlar yüzde 60 – 40 arası bir şarj seviyesiyle geleceğinden şarja takmadan da kullanabilirsiniz.