Teknoloji Telefon zili artık videolu çalacak

Telefon zili artık videolu çalacak

08.10.2008 - 00:14 | Son Güncellenme:

Cebit Bilişim Fuarı’nda telekomünikasyon alanında geliştirilen yeni nesil ürün ve servisler öne çıkıyor. Bunlardan biri de videolu telefon zili

Telefon zili artık videolu çalacak

Cebit Bilişim Fuarı’na bünyesindeki grup şirketleriyle birlikte katılan Türk Telekom, etkinlikte, yakın zamanda tüketicilerin hayatına girecek olan yeni nesil telekom servislerinin tanıtımını yapıyor. Türk Telekom, Avea ve TTNet’le birlikte aynı standı paylaşan firma, burada karşılıklı sinerjiyi yakalayarak, sabit-mobil hat ve internette uyum içinde çalışmayı sağlayan ürünleri sergiliyor.
Bu kapsamda Avea ve TTNet, üçüncü nesil (3G) şebeke ve Wi-Fi hizmetlerini birlikte pazarlamayı planlıyor. Şu anda sayısı 1.500’ü bulan ve çevresinde hızlı kablosuz internet bağlantısı sağlayan Wi-Fi baz istasyonları yeni dönemde 3G istasyonu olarak da kullanılabilecek. Sanal operatörlük lisanslarının çıkmasıyla TTNet, Avea’dan bu hakkı alarak, 3G hizmetleri verebilecek. Benzer uygulamayla Avea da Wi-Fi servislerinden abonelerini yararlandırabilecek. Bu kapsamda şu anda 1.500 olan Wi-Fi baz istasyonu sayısı da hızlı bir şekilde 6 binli rakamlara kadar çıkartılacak.

Video çek, izlet...
Türk Telekom’un standında geçtiğimiz aylarda satışına başlanan Videofon servisiyle ilgili yenilikler de var. Cep telefonlarında 3G başlamadan daha önce sabit hattan görüntülü iletişime geçen Türk Telekom, bu kapsamda Videofon’daki içerik servislerine de ağırlık vermeye başladı. Fuarda Videofon’da çalma sesinin görüntülü olarak yapılabilmesini sağlayan ‘video ring’ ürünü tanıtılıyor.
Kullanıcılar Videofon’dan arama yaptığında belirleyecekleri videoların karşı tarafta görüntülenmesini bu sistem sayesinde sağlayabilecek. Cep telefonları veya video kameralarla çekilen görüntüler bu amaçla kullanılabiliyor. Videofon cihazları ile internette dolaşabiliyor, görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafı çekilebiliyor ve SIM kart okuyucu özelliği ile cep telefonlarına kayıtlı ev/iş numaraları cihaza kopyalanabiliyor.

Haberin Devamı

Telefon zili artık videolu çalacak

Fuarın en dikkat çekici unsurlarından biri, TT standındaki 2 metrelik boyuyla dev robot “Titan” oldu.