Teknoloji Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

Tesla AI Day etkinliği düzenlendi! Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

20.08.2021 - 10:18 | Son Güncellenme:

Bir süredir beklenen ve heyecanlandıran Tesla AI Day nihayet gerçekleştirildi. Etkinlikte tanıtılan insansı robot oldukça ilginç dururken öte yandan süper bilgisayar çipinin de tanıtılması etkinliği dikkate değer hale getiriyor.

Tesla AI Day etkinliği düzenlendi Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

Elon Musk’ın etkinlikte sahne aldığını görüyoruz. Burada Tesla’nın yalnızca elektrikli otomobil şirketi olmadığını vurgulayan Musk, Tesla Bot’u büyük bir coşku ile tanıttı. Perşembe günü gerçekleşen etkinlikte Musk, Tesla'yı "çıkarım ve eğitim düzeyinde ve donanımda derin yapay zeka etkinliğine" sahip bir şirket olarak tanımladı.

Haberin Devamı

ELON MUSK BÜYÜK BİR HEYECANLA 'TESLA BOT'U TANITTI

Farklı alanlara yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Elon Musk, Tesla şirketi adı altında yepyeni ürünler tanıttı. Bu ürünler arasında yerini alan Tesla Bot, oldukça dikkat çekti. Zira insansı bir robot formunda düzenlenen bu cihazın özellikleri de göz dolduruyor.

Tesla AI Day etkinliği düzenlendi Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

Tesla’nın tasarım çizgisinden şaşılmayan Tesla Bot robotu için siyah parlak yapıda bir baş tasarımı yapılmış. Omuz ve gövde kısmı ise beyaz ve gri tonlarında olduğunu görüyoruz. Eskrim sporcusu görünümünde bir tarzda olan insansı robot, günlük bazı işleri halletmek adına tasarlanmış. Robotun baş kısmına eklenen ekran sayesinde bazı bilgiler de görülebilecek. Robotun ağırlığı 56 kg iken, 68 kg ağırlık kaldırabiliyor. Öte yandan saatte de 8 km yürüyebiliyor.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmada, robotun üretiminde yarı-otonom elektrikli otomobillerindeki teknolojinin aynısını kullanacaklarını belirtti. Musk, robotun insanlar için tehlikeli ya da sıkıcı olabilecek birbirini tekrarlayan temel hareketleri yapabileceğini kaydederek, beş parmaklı ellere sahip olacak siyah-beyaz renkli robotun yaklaşık 177 santimetre boyunda ve 57 kilo ağırlığında tasarlandığını açıkladı.

Robotun sekiz kamera ve otonom çalışan bir bilgisayarla donatılacağını belirten Musk, "Kafasında, gerekli bilgileri içeren bir nevi ekran bulunacak. Ama onun dışında temelde otopilot sistemiyle donatılmış olacak" dedi.

Elon Musk’ın şeytani yapay zeka hakkındaki endişelerini bilenler bilir, bu robot için de özellikle vurgu yapan Musk, ‘’kesinlikle dost canlısı ve insanlara zarar vermeyecek bir robot geliştirdik’’ diyor.

Tesla AI Day etkinliği düzenlendi Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

Öte yandan Apple’ın M1 işlemcisini tanıtmasının ardından daha görünür olan ‘şirketlerin kendi mikroçiplerini geliştirmesi’ olayına Tesla da kendi süper bilgisayar çipiyle dahil oluyor. Zira yeni tanıtılan Dojo süper bilgisayar sisteminin bir parçası olan D1 çipinin 362 teraflop işlem gücüne sahip 7 nanometrelik bir üretim sürecinden çıktığı özellikle belirtildi.

Tesla AI Day etkinliği düzenlendi Tanıtılan en ilginç ürün: Tesla Bot

Yapay zeka tarafında eğitilmek üzere geliştirilen bu çip sayesinde Tesla’nın en hızlı AI eğitim bilgisayarına sahip olacağı vurgulanıyor.

Yazarlar