Teknoloji Tesla Geleceğini Gigafactory’e Yatırdı

Tesla Geleceğini Gigafactory’e Yatırdı

30.07.2016 - 17:24 | Son Güncellenme:

Nevada çölünün ortasında, sıcaklıkların neredeyse 50 dereceleri bulduğu bir yerde Elon Musk, Tesla için inanılmaz bir fabrika kuruyor.

Tesla Geleceğini Gigafactory’e Yatırdı

Reno şehrini biraz dışarısında yer alan Tesla fabrikası Musk’ın Master planı olarak tarihe geçiyor. Musk neredeyse şirketinin bütün parasında buraya, tek bir yere yatırarak Gigafactory’i inşa ettiriyor.

Haberin Devamı
Her Yönüyle Devasa

Gigafactory aslında tam olarak Elon Musk‘ın hırsını temsil ediyor. Fabrika bittiğinde taban alanı olarak dünyanın en büyük binası olacak ve yılda 150 gigawatt saat batarya üretecek. Yani bu 1.5 milyon Model 3S‘in bataryasını karşıylayacak demek oluyor. Şirket 2018 yılına kadar ise yıllık 35Gwh batarya bu da yaklaşık olarak 500 bin Model 3S bataryası anlamına geliyor.

Elon Musk bu fabrikanın biraz romantik olduğunu düşündüğünü açıkladı. Bina kuzey – güney doğrultusunda inşa edildi. İkiye dört şeklinde oranlı olarak tasarlanan firma tam 107 Amerikan futbolu sahası büyüklüğünde. Ayrıca bölgede 10.000 civarında vahşi at sürüsü bulunuyor. Bunlardan bazıları fabrikanın oluşturduğu su depolama havuzlarını su içmek için kullanıyor. Musk yaptığı basın toplantında bunun harika olduğunu ve tıpkı Vahşi Batıdaymış gibi olduğunu hissettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yazarlar