Teknoloji Haberleri Türkiye ve Almanya'nın bilişimde güç birliği

Türkiye ve Almanya'nın bilişimde güç birliği

13.03.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki bilişim şirketlerini kapsayan en büyük sivil toplum kuruluşu TÜBİSAT ve Alman BITKOM, Türkiye ve Almanya arasında var olan pazarlar dışında üçüncü bir pazar arayışına girmeye hazırlanıyor.

Türkiye ve Almanyanın bilişimde güç birliği

  
TÜBİSAT’tan yapılan açıklamada, BITKOM’la, Türkiye’deki bilişim pazarını tanıtımı, gerek işgücü gerekse pazar olarak önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye ile Almanya arasında olası işbirliklerinin artırılması yönünde çalışmalar yapıldığı anlatıldı.

Türk bilişim sektörünün Avrupa’ya taşımanın hedeflendiği kaydedilen açıklamada, 15-21 Mart tarihleri arasında Hannover’de düzenlenecek CeBIT Fuarı’nda Alman BITKOM ile bir mutabakat imzalanacağı vurgulandı. Açıklamada, imza töreninin 19 Mart 2007 tarihinde TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut ve BITKOM yetkililerinin katılımıyla yapılacağı kaydedildi.
 
Açıklamada, söz konusu mutabakat kapsamında, Almanya’da Türkiye bilişim pazarıyla ilgili bilinç yaratmanın, ekonomik ve ticari gelişmeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmanın, iki ülke arasındaki yatırımları ve ortaklıkları artırmanın hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, hedefler arasında, iki ülke arasında ticari ve yatırım alanlarında sorun olabilecek konulara ortak çözümler geliştirmenin, her iki ülke pazarlarının haricinde, üçüncü pazarlara giriş yapılabilmesi için işbirlikleri geliştirmenin olduğu da vurgulandı.
 
BITKOM’un, pazar payı açısından Almanya’daki BT firmalarının yüzde 90’ının katılımıyla faaliyet gösterdiği anlatılan açıklamada, ayrıca Avrupa Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sanayicileri Derneği’nin de üyesi olduğuna işaret edildi. Açıklamada, TÜBİSAD’ın Türkiye bilişim sektöründe yüzde 95’in üzerinde bir paya sahip olduğuna da işaret edildi.