Teknoloji Twitter'a nasıl giriş yapılır?

Twitter'a nasıl giriş yapılır?

22.07.2015 - 11:55 | Son Güncellenme:

Sosyal medyanın en popüler paylaşım sitelerinden biri olan twitter insanların günlük yaşamlarına yerleşmiş ve olmazsa olmazları olmuş durumunda. Android mobil telefonlarınızla istediğiniz yerden twittera giriş yapabileceğiniz gibi tabletinizden ve bilgisayarınızdan da ulaşabilirsiniz. Peki Twitter'a nasıl giriş yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Twittera nasıl giriş yapılır

Twitter; kısaca kısa kısa anlık düşüncelerinizi bildirmeye yarıyan,140 karakter limitli facebook’a göre çok daha aktif bir ortamdır. Twitter applicationları yani uygulamalarını cep telefonlarınızdan,ipad yada diğer internet sağlayıcılarınızdan kolaylıkla kullanabilirsiniz.. Peki Twitter'a nasıl giriş yapılır?

Gün geçtikçe kullanıcı sayısı artan ve gündemdeki konulardan hayatın genel konularına değin her şeyin paylaşıldığı sosyal ağ olan twitter'a nasıl üye olunacağını anlatmaya çalışalım. https://twitter.com/signup adresine girelim öncelikle.

Ad ve soyad kısmına twitterda görünmesini istediğimiz adımızı yazalım. e-posta adresi kısmına mailimizi ve bir şifre oluştur kısmına da twittera girmek için kullanacağımız şifreyi belirleyip kullanıcı adını seç kutucuğunu dolduralım. Kullanıcı adı twitterdaki kimliğiniz olur, biri tweetlerinde size seslenirken kullanıcı adınızın önüne @ işareti koyar ve sizinle iletişim kurar. Twitter kullanıcı adı alırken dikkat edilmesi gereken husus Türkçe karakter kullanmamak (ğ,ü,ö vs..) ve noktalama işaretleri kullanmamaktır. Ayrıca eğer kullanıcı adı daha önce biri tarafından alınmışsa kenarda "bu kullanıcı adı zaten alınmış" uyarısı çıkar, daha önce hiç alınmamış bir kullanıcı adı deneyiniz. Kullanıcı adımızı da belirledikten sonra "hesabımı oluştur" diyerek üyelik formunu doldurmuş oluruz. Mail adresimize twitterdan gelen bağlantıyı da onayladıktan sonra twitter üyelik işlemimiz tamamdır. Fotoğraf yüklemek, açıklama yazmak gibi bölümleri tercihlerinize göre oluşturabilirsiniz.

Twitter üye olma işleminizi hallettikten sonra twitter nasıl kullanılır konusunu inceleyerek twitter kullanımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Twitter'a Nasıl Girilir? DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Alan adı sistemi, internet üzerinde rakamlarla ifade edilen IP adreslerine, tarayıcıya isim yazarak ulaşılabilmesi için çeviren hizmet. Adres tarifi yapan bu hizmet, internetin temel taşlarından birisi. DNS'i (Domain Name Server) aşarak sörf yapmak mümkün ama bunun için her sitenin IP adresini bilmek gerekiyor. Bu da pratikte mümkün değil, bu iş için DNS var.

Twitter, Hesapları Neden Askıya Alıyor?

Twitter oluşturduğu bir algoritma ile, sistem sahte olarak gördüğü hesapları otomatik olarak tesbit edip, hesabı askıya alıyor. Sizin hesabınız sahte hesap olmayabilir fakat; yaptığınız bazı işlemler sonucu sistem tarafından sahte hesap olarak algılanabilir ve siz de arada kaynayabilirsiniz. Yani hesabınız askıya alınabilir.

Twittera nasıl giriş yapılır


Genellikle internet servis sağlayıcınızın size sağladığı DNS sunucu adresini değiştirmeniz gerekmez. Ancak bazı durumlarda DNS adresini değiştirerek sitelere daha hızlı bağlanmanız, web bağlantı sorunlarını gidermeniz ve bazı engellemeleri aşmanız mümkün olabilir. IP tabanlı engellemeleri DNS yoluyla aşmanız genellikle mümkün olmayacaktır. Bu durumda VPN'lerden faydalanmalısınız.

DNS seçiminde dikkatli davranmanız gerekiyor. Çünkü örneğin sizden çok uzak bir konumda bulunan bir sunucu, sizi hızlandırmak yerine yavaşlatabilir. Google ve OpenDNS'in sunduğu hizmetler çok iyi olduklarından sorun yaşama ihtimaliniz düşük. En hızlı DNS'leri bulmak için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

TELEFONDAN VEYA BİLGİSAYARDAN TWİTTER’A NASIL GİRİLEBİLİR?

Kullanıcılara Twitter’a farklı yöntemler deneyerek girebileceklerini hatırlatan Mehmet Yunus Bağışlar, konuyla ilgili kendi Facebook sayfasından bir bilgi paylaştı. Bağışlar’ın hesabından paylaştığı bilgi şöyle, “Akıllı telefonunuzdan 'Google Play Store' ye ya da 'Apple Store' uygulamasına 'Hotspot Shield VPN' yazarak Hotspot Shield programını aratın. Android telefonlarda 'Hotspot Shield VPN Android' olarak çıkacaktır. Programı yükleyin ve sorunsuz bir şekilde Twitter'a giriş yapın. Bilgisayarınızdan Twitter'a giriş yapabilmek için DNS ayarlarını değiştirmeniz gerekmekte. Bazı güncel DNS adresleri şu şekilde:

Google – DNS Ayarları:
8.8.8.8
8.8.4.4

Open DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220

NORTON – DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet - DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162

Dnsadvantage - DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1

ScrubIt - DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66

GTEI - DNS Ayarları:
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6"

Hesabınız askıya alındı ise şunlardan birini yapmış olabilirsiniz.

Haberin Devamı
  • Takipçi kazandırma uygulamalarını kullanmak.
  • Retweet ve Favori arttırma uygulamalarını kullanmak.
  • İllegal paylaşımlar veya müstehcen içerikler paylaşmak.
  • Bir şahısa veya kuruma hakaretten etmek.
  • Twitter ortamında hakaret edercesine başkasıyla tartışmaya girmek.
  • Biri tarafından "Spam"lanmak.
  • Markalara veya ünlülere ait fake hesaplar açmak veya onları taklit etmek.
  • Aynı IP adresiyle çok fazla hesap açmak veya Twitter'ı 6 ay boyunca kullanmamak.
  • Ard arda çok fazla kişiyi takip etmek.
  • Gün içinde çok çok fazla veya ard arda çok fazla Tweet atmak.
  • Çok fazla kopya-yapıştır yaparak başkalarının Tweetlerini, Tweet olara atmak.
  • Twitter, sizi uyardığı halde e-posta adresinizi doğrulamamak.

Hesabınızı geri aldıktan sonra bunları bir daha yapmamaya özen gösteriniz ve Twitter Kuralları'na uymaya özen gösteriniz. Çünkü birden çok kez askıya alınan hesapların bir daha açılması çok zordur.

Twitter Hesabımın Daha Çabuk Açılması İçin Neler Yapılabilir?

Twitter'a gerekli maili attıktan sonra sizin de yapacağınız bir kaç şey var. İşte bunlardan bir kaçı.

  • Askıya alınan Twitter hesabınızda profil ismi olarak gerçek adınız yazmıyorsa, kendi adınızı yazın ki Twitter hesabın gerçekten sizin olduğuna, bir bot olmadığına inansın.
  • Askıya alınan hesabın profil fotoğrafını değiştirin ve mümkünse kendi fotoğrafınızı koyun ki Twitter hesabın size ait olduğunu ve sizin tarafınızdan aktif olarak kullanıldığını anlasın.
  • Kullandığınız tüm takipçi, favori, Rt vs. tarzdaki uygulamalarınızı sistemden kaldırın. Bunun için ise; Ayarlar -----> Uygulamalar kısmına girmeniz gerekmektedir. Oradan kullandığınız uygulamaları kaldırın. ("Erişimi Kaldır" butonuna bir kez tıklamanız yeterli.)