Teknoloji Uber CEO'su: Uçan arabaları 10 yıl içinde kullanacağız

Uber CEO'su: Uçan arabaları 10 yıl içinde kullanacağız

25.01.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Uber'in yeni CEO'su Dara Khosrowshahi, uçan araba teknolojileri hakkında bazı iddialı açıklamalarda bulundu. CEO, uçan arabalar için beklenen tarihi verdi.

Uber CEOsu: Uçan arabaları 10 yıl içinde kullanacağız

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uçan otomobiller çoğu kullanıcının hayali. Peki bunu ne zaman gerçekleştireceğiz? Uber'in yeni CEO'su bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Uber'in eski CEO'su Travis Kalanick’in istifasından sonra yerine gelen CEO Dara Khosrowshahi, uçan araba teknolojileri hakkında bazı iddialı açıklamalarda bulundu. Davos’da düzenlenen TheYearAhead etkinliğinde konuşan Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, uçan arabalarla ilgili beklenen tarihi verdi. Khosrowshahi, "İnsanlar Dallas ve Teksas’ta, önümüzdeki 10 yıl içinde uçmaya başlayacaklar." dedi.

Uber, robotik uçuş sistemlerinin güvenli ve etkin operasyonlarını sağlayacak ve şehir merkezleri arasındaki sabit hatları işletmek, bunu dışında uçak, altyapı ve emlak ortaklarıyla birlikte çalışan yeni trafik kavramlarını geliştirmek için NASA ile geçen sene ortak oldu. Uber, Kasım ayında yaptığı açıklamada, "uberAir" olarak adlandırılan ağ için şirketin vizyonuna bakarak, müşterilerin bir düğmeye basarak kentlerde ve şehirlerde hızlı hızlı uçuş yapmalarına izin vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Uber CEO'su tamamen özerk taksinin 3D haritalar oluşturmak için gereken çaba ve sensörlerin hâlâ çok pahalı olması nedeniyle hala 10 ila 15 yıl uzakta olduğunu söyledi.

Uber, bu yıl Almanya'da daha fazla şehre yayılmayı planlıyor ve Londra için de yeni planları var. CEO, Uber'in Londra'da bir melez veya elektrikli filoya sahip olmayı taahhüt ettiğini söyledi.