Teknoloji Uber cezai suçlamalar için sürücülerini gerçek zamanlı izleyecek

Uber cezai suçlamalar için sürücülerini gerçek zamanlı izleyecek

14.07.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Uber, tüm sürücülerini eş zamanlı olarak izleyecek. Yapılan cezai suçlamalar nedeniyle alınan bu karar, hem yolcu hem de sürücü için kanıt niteliği taşıyacak.

Uber cezai suçlamalar için sürücülerini gerçek zamanlı izleyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber, insanları tehlikeden uzak tutmak ve hizmeti daha güvenli hale getirme çabasıyla cezai suçlamalar için sürücüleri sürekli izleyecek. Yakın zamana kadar, Uber sadece “periyodik olarak” sürücülerin arka plan kontrollerini gerçekleştiriyordu. Uber, yeni sistemle sürücülerin arka planları hakkında “gerçek zamanlı” güncellemeler alacak.

Mahkumiyet, şiddet suçları ve cinsel suçların yanı sıra kayıtlı seks suçluların Uber sürmesine izin verilmiyor. İnsanların platformdan kaldırılması için arkaplan kontrolleriyle bu tür suçlamalar izleniyor.

Suçlamalar, düşürülebilir ya da yenilebilirler. Dolayısıyla Uber’in nihai olarak masum addedilen kişileri göndermesi ya da devame ettirmesi de zor. Ancak Uber, bunu değiştiriyor. Çünkü gerçek zamanlı kontroller, şirketin her şeyi görmesine izin verecek.

Haberin Devamı

Başlangıçtan beri Uber, yolculara saldıran sürücü hikayeleriyle boğuşuyor. Son dört yılda en az 103 Uber sürücüsüne karşı cinsel saldırı veya taciz suçlamalarının bulunduğu tespit edildi. Şimdiye kadar, 31'i mahkum edildi.

Nisan ayında Uber, en az yılda bir kez tüm sürücüler üzerinde arka plan kontrolleri yapmaya başladığını söyledi. Bu yıllık kontroller yine de bir amaca hizmet ediyor gibi görünüyor. Sürekli izlemenin trafik ihlallerini kontrol etmeyeceğini, ki bu da sürüşten men edilmiş bir kişinin alınabileceğini öngörüyor.