Teknoloji Üniversite Tercih Rehberiniz: Yandex!

Üniversite Tercih Rehberiniz: Yandex!

08.07.2013 - 15:51 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl Yandex’in kullanıcılarına sunduğu yeni hizmeti Yandex.Üniversite, Beta’dan tam sürüme geçerek tercihlerinizde size rehberlik yapıyor!

Üniversite Tercih Rehberiniz: Yandex

Geçtiğimiz haftalarda binlerce üniversite adaylarının girdiği LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı’nın ardından bir müjde de ’ten geldi. İnternet tarayıcı ve hatta daha fazlasıyla günlük hayatta en çok başvurulanlar arasında yerini alan , üniversite tercihlerinde rehbere ihtiyaç duyanların yardımına koştu.

Haberin Devamı

Üniversite Rehberi adını taşıyan bu hizmet, 1 yıllık Beta denemelerinden sonra ve kullanıcı yorumlarıyla eksiklerini gidererek güncellemesini tamamladı. Uni.yandex.com.tr adresini bu hizmet için ayıran Yandex, üniversitelerin ve bölümlerin puan/ücret/burs gibi özelliklerini tek bir çatı altında toplamış.

Üniversite girecek olanların halinde üniversiteliler anlar felsefesi ile yola çıkan Yandex, bu yolda başarılı öğrencilerin paylaştığı yorumları da servisine ekleyerek kontenjan/taban puanlar/başarı sırası vb. bilgileri tek bir tıklama ile sizlerin önüne seriyor. Daha önce hiç gitmediği bir şehirde ve araştırmadığı bir üniversite hakkında da tanıtım videoları içeren Yandex sunmuş olduğu bu videolar, bilgiler, resimler, yaz ve kış iklimleri gibi özellikler ile tercih yapacak öğrencilerin aklındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Bakalım 8-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek tercih maratonunda Yandex’in rehber sayacını kaç kişi tercih edecek?