Teknoloji Voip Nedir? Modemlerde Voip Ne İşe Yarar?

Voip Nedir? Modemlerde Voip Ne İşe Yarar?

26.02.2021 - 01:07 | Son Güncellenme:

Teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza yeni yeni terimler girmektedir. Özellikle erişim alanın da hızla büyüyen ve bu anlamda birçok yatırımlara kaynak olan iletişim sektörü hızla büyümektedir. İletişim alanın da son günler de konuşulan bir teknolojinin adı da voip'dir. Voip nasıl bir sistemdir? Ne işe yaramaktadır? Hangi unsurlar bu teknoloji içerisin de geçmektedir? İnternet ile voip arasın da nasıl bir bağ vardır? İşte voip hakkında detaylar.

Voip Nedir Modemlerde Voip Ne İşe Yarar

 Voip intenet vasıtası ile sesli görüşme yapılabilen bir çeşit protokoldür. IP tabanını kullanarak sesli görüşme yapılmasını sağlar. İngilizce voice over internet protocol ifadesinin kısaltmasına voip denmektedir.

Haberin Devamı

 Voip Nedir?

 İnternet üzerinden IP tabanı kullanarak sesli görüşme imkanı veren protokole voip denmektedir. Dünya da olduğu gibi ülkemizde de giderek popüler olmaya başlayan bir iletişim türüdür. Bu protokol ses sinyallerini internet datasına çevirerek ıp tabanlı olarak internet hattı üzerinden sesi sabit hatlara ve mobil hatlara ulaşmasını sağlar. Bu bağlamda çok geniş bir bant aralığına sahiptir. Kısacası bu sistem IP hata üzerinden data iletişimi yapmaktadır.

 Modemlerde Voip Ne İşe Yarar?

 Voip, kaliteli, güvenli, kesintisiz en önemlisi de ekonomik sesli iletişim sağlamaktadır. Bu imkanlarından dolayı da çok tercih edilen bir sistem olmaktadır. Hem de bildiğimiz santrallere ihtiyaç duyulmadan iletişim gerçekleştirilir. Tabi olarak da santral kullanılmadığından bu cihazlar için de ayrı bir bakım onarım ücreti ödenmesine gerek kalmaz.

Haberin Devamı

 Özelikle şirketler tarafından seçilen ve tercih edilen bu sistem sayesinde numara taşıma veya değiştirme gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Tüm iletişim ücretsiz olarak data tabanlı olacaktır. Eş zamanlı olarak birçok çağrı yönlendirilebilecektir. Ayrıca yapılan protokol sayesin daha güvenli bir iletişim sağlanabilecektir. Bu bağlamda bu üstün teknoloji sistemi cazip olmaktadır.