Teknoloji Whatsapp'ın yeni güncellemesine kullanıcılar isyan etti!

Whatsapp'ın yeni güncellemesine kullanıcılar isyan etti!

24.02.2017 - 11:53 | Son Güncellenme:

Whatsapp'a yeni gelen Stories özelliği bazı kullanıcılarda heyecan yaratırken, bazı kullanıcılar bu özelliğe isyan etti. Bunun Whatsapp'a gelmesine anlam veremeyen pek çok kullanıcı, özellikle Favori sekmesinin kaldırılmasından şikayet etti.

Whatsappın yeni güncellemesine kullanıcılar isyan etti

WhatsApp, Instagram ve SnapChat'e benzeyen hikaye özelliğini devreye soktu. Bu sayede Whatsapp durum güncellemelerini fotoğraf ve video aracılığıyla güncelleyebileceksiniz. Güncellemeyi yaptığınızdan 24 saat sonra ise paylaştığınız fotoğraf/videolar silinecek.

Haberin Devamı

Bu yeni güncelleme ile "durum" ve "kişiler" sekmeleri kaldırılınca pek çok sosyal medyadan "Kişilerimi geri ver WhatsApp" ve "Böyle güncelleme olmaz olsun" şeklinde isyan etti.

Uygulamada "kişiler" sekmesi de ortadan kaldırılırken bu simge yerine hikaye özelliğinin bulunduğu "durum" getirildi. Kullanıcılar bu sekmeye geçtiğinde Instagram ve SnapChat'te gördükleri kaybolan görüntülerle karşılaşıyor.

Kişiler sekmesi ise daha önceden grup oluşturmak için kullanılan sohbet simgesine taşındı. "Kişilerim nerede?" sorusuna cevap arayan kullanıcılar için Whatsapp'ın mesajı şu şekilde:

Whatsappın yeni güncellemesine kullanıcılar isyan etti

"Bu kadar özenti bu kadar ezik olunur"

Whatsapp'ın yeni halini görenler, Hikayeler özelliğini beğenmediği gibi, yıllardır kullanımda olan Favori sekmesinin kaybolmasının kendileri için sinir bozucu bir durum olduğunu kaydetti. Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili dikkat çeken yorumlar şu şekilde:

Haberin Devamı

- favoriler gitmiş de yerine ne gelmiş ki.. olm ben her seferinde kocaman listeyi seçip isim mi arayacağım... favoriler candı yahu (soyasoslukusuzumu)

- adam snapchat'i alamadı tüm teknolojilerini snap gibi yaptı. bu kadar özenti bu kadar ezik olunur. (mazhar fuat ilkan)

- şu anda hayatımda gördüğüm en rezil güncellemeye imza atmıştır. uygulama olarak favoriler ve rehber kısmı gitmiş yerine eşşek kadar bir kamera logosu ve durum denen zımbırtı eklenmiştir. gif miş bi şeylere bulaşmıştır. (kabin basinci)

- eski haline nasıl dönüleceğini bilen birisi lütfen yeşillendirsin zira kusucam bu halinden (lineerkavun)

- dayak yemeyeceksem; yeni güncellemesini beğendiğim uygulamadır. daha pratik kullanılabilir hale geldi böylece hikayem olayı. tasarım olarak da çok kötü durmamış. (ulsi)

- son guncellemeyle birlikte ses kaydı yollamalarini aksatan saçma sapan uygulama. 2 dakikalık ses kaydediyorum mesela, gönderdikten sonra 3 saniyelik boş bir içerik olarak yansıyor. (kaya)