Teknoloji WhatsApp'tan 2 milyarlık paylaşım: Her ay 100 milyar mesaj!

WhatsApp'tan 2 milyarlık paylaşım: Her ay 100 milyar mesaj!

26.02.2021 - 10:15 | Son Güncellenme:

WhatsApp bir süredir gündemdeki yerini 'gizlilik politikası' ile korurken, 12'inci yılına özel verileri paylaştı. Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma 'milyarlar' damga vurdu. İşte WhatsApp'ın yaptığı paylaşımdaki veriler...

WhatsApptan 2 milyarlık paylaşım: Her ay 100 milyar mesaj

WhatsApp ile insanların birbirine bağlanmasının üzerinden tam 12 yıl geçti. Bunun üzerine Twitter üzerinden bazı verileri paylaşan popüler mesajlaşma uygulaması, her gün 1 milyardan fazla çağrıya sahip olduğunu da duyurdu.

Haberin Devamı

Her gün 1 milyar her ay 100 milyar

Her ay 100 milyar mesajın gönderildiğini de belirten WhatsApp veri akışını da gözler önüne seriyor. Uçtan uca şifreleme özelliği ve gizlilik politikasına bağlılığını belirten WhatsApp, her zaman 'güvenilirliğe' odaklanmayı hedeflediğini de söylüyor. 

WhatsApp, 2009 yılında ilk olarak kullanıcıların karşısına çıktı. Piyasaya sürülmesinin hemen ardından popülerleşmeye başlayan WhatsApp, yeni özellikleri de bünyesine eklemeye devam etti. Tarihler 2021 yılını gösterdiğinde WhatsApp gizlilik politikası nedeniyle kullanıcıların eleştirilerine maruz kaldı. Geri adım atmayan mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulaması, kullanıcılara verdiği son tarihi ertelemişti ancak yine de kullanıcılar 'facebook ile verileri paylaşmayı' kabul etmeden uygulamayı kullanmaya devam edemeyecek.

Haberin Devamı

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini kabul etmek için son tarih ise şu anlık 15 Mayıs 2021.  

 

 

Yazarlar