Teknoloji Haberleri Windows Vista piyasada

Windows Vista piyasada

30.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgisayarlarda yepyeni bir dönemi başlatacağı söylenen Microsoft Windows Vista ve 2007 Office sistemi, piyasaya sunuldu.

Windows Vista piyasada

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, yaptığı yazılı açıklamada, Windows Vista ve 2007 Office sisteminin, bilgisayarlarda yepyeni bir dönemi başlatacağını belirterek, eskiden teknolojilerin Türkiye'ye 6 ay ya da 1 yıllık gecikmelerle geldiğini, şimdi ise ürünlerin tanıtımını dünyadan önce Türkiye'nin yaptığını kaydetti.

Arkan, dünya üzerindeki milyonlarca insanın güne, vazgeçilmez bir verimlilik aracı olarak gördüğü bilgisayarının başına oturarak başladığını, Microsoft'un da kurulduğu günden bu yana bu aracı zenginleştirmek, kullanıcıların hayatında fark yaratmak için çaba gösterdiğini, 2007'nin, hem Microsoft hem de Windows ve Office kullanıcıları için bu çabada önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Microsoft Corporation'un 20 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin, bugünden itibaren bireyler tarafından kullanılabileceği, kurumlar için olan versiyonlarının 30 Kasım 2006'da piyasaya sürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Microsoft'un şimdiye kadar geliştirdiği ''en büyük proje ve yatırım olma'' özelliğini taşıyan Microsoft Windows Vista ve 2007 Microsoft Office sisteminin daha önceki tüm sürümlerinden farklı yenilikler getirdiği belirtilerek, hem kurumların hem de tüketicilerin verimliliğini artıracak ve yaşamlarını değiştirecek yenilikler getiren Vista'nın, 3 boyutlu tasarımı ve güvenlik özellikleriyle dikkat çektiği kaydedildi.

Microsoft Windows Vista'nın, kişiselleştirilebilen ayarlarıyla fotoğrafları organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları da beraberinde getirdiği bildirilen açıklamada, Vista'nın, 2'si iş odaklı yönetim özellikleri sunan ve 4'ü de ev kullanımına yönelik olmak üzere 6 farklı versiyon olarak piyasaya çıktığı belirtildi.

     2007 MICROSOFT OFFICE
Açıklamada, 2007 Microsoft Office sisteminin, kişi ve kurumların bilgiyi fırsata dönüştürerek büyümesini kolaylaştırdığı, mevcut sürümlerle 7-8 tıklama ile yapılan işlemlerin 2-3 tıklamayla yapılabilmesini sağladığı kaydedildi.

2007 Microsoft Office sisteminin geliştirilmesi sürecinde, 1 milyardan fazla oturumu Microsoft tarafından izlenen gönüllü müşterilerin geri bildirimlerine dayanan gerçek hayat senaryolarının örnek alındığı belirtilen açıklamada, ürünün test aşamasında tüm dünyadan müşterilerin, 3 milyondan fazla beta sürümünü yükleyerek, geri bildirim ve önerilerde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, 2007 Microsoft Office sisteminin, ''tarihin en çok test edilen'' yazılım ürünü olduğuna işaret edilerek, Microsoft Office Open XML teknolojisi sayesinde Word, Excel ve PowerPoint'te kullanılmaya başlanan yeni uzantıların dosya boyutlarını yaklaşık yüzde 50 oranında düşürdüğü, sistemin dokümanları ''.pdf'' formatında saklayabilme özelliği de bulunduğuna yer verildi.