Teknoloji Winklevoss kardeşler: Charlie Shrem bizden 5 bin Bitcoin çaldı

Winklevoss kardeşler: Charlie Shrem bizden 5 bin Bitcoin çaldı

05.11.2018 - 17:13 | Son Güncellenme:

Winklevoss kardeşler, yıllar önce 5 bin Bitcoin civarında dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. İddialara göre Charlie Shrem, 2012'de Winklevoss kardeşlerden 5 bin adet Bitcoin çaldı.

Winklevoss kardeşler: Charlie Shrem bizden 5 bin Bitcoin çaldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Winklevoss kardeşler, kripto para yatırımcısı Charlie Shrem'e 2012’de kendilerinden 5 bin Bitcoin çaldığı iddiasıyla dava açtı. 5 bin Bitcoin'in günümüzdeki değeri 32 milyon dolar civarında.

İddialara göre, Winklevoss Capital Fund 2012’de Shrem’e kendileri için Bitcoin alması adına 250 bin dolar gönderdi. Ancak bunun karşılığında Shrem, Winklevoss ikizlerine 189 bin dolarlık Bitcoin satın aldı. Shrem’in aradaki farkı kendi hesabına aktardığı iddia ediliyor.

Bir yıl sonra Cameron Winklevoss ortağına mail göndererek kalan parayı geri istedi ama net bir cevap alamadı. Daha sonra Shrem’in Silk Road adındaki suç platformuna izinsiz olarak 1 milyon dolarlık Bitcoin gönderdiği ortaya çıktı ve Shrem hapis cezası almıştı. Shrem, 2016'da hapisten çıktı.

Haberin Devamı

Cameron Winklevoss, Shrem’in hapisten çıktıktan sonra yaptığı harcamalara dikkat çekti. Shrem, ABD’nin Florida eyaletinde 2 milyon dolar değerinde bir ev, iki sürat teknesi ve iki adet de Maserati otomobil satın almıştı.

Shrem’in avukatı ise iddiaları reddederken müvekkilinin kısa süre içerisinde kendisini aklayacağını iddia ediyor.

Yazarlar