Oyun Xbox One X ve S'e sonunda 1440p desteği geliyor

Xbox One X ve S'e sonunda 1440p desteği geliyor

20.02.2018 - 17:16 | Son Güncellenme:

Microsoft, Xbox One X ve Xbox One S'e 1440p (2K)çözünürlük desteği geleceğini belirtti. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman geleceği net olarak belli değil.

Xbox One X ve Se sonunda 1440p desteği geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, Xbox One X'i geçtiğimiz kasım ayında satışa sundu ve Xbox One X'in 4K özellikleri üzerinde epey durdu. Hatta Supersampling olarak adlandırılan ve 1080p çözünürlüklü ekranlarda oyunların görüntü kalitesini artıran özellik Xbox One X'in en güçlü yönleri arasında gösterildi.

Supersampling ile 4K ekranınız olmasa bile Xbox One X tarafından sağlanan en üst düzey görüntü ve gücü alıyorsunuz. Ancak Xbox One X şu anda yalnızca 1080p Supersampling'i desteklediğinden, bir sorun var. 2K çözünürlükteki görüntüyü Xbox One X yine 1080p'de Supersampling yaparak işliyor.

Xbox Platform Partner Grubu’nun program müdürü Kevin Gammill, Twitter'dan Xbox One X ve Xbox One S'e 1440p çözünürlük desteğinin geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Konu hakkında kesin bir tarih vermeyen Gammill, attığı tweet'te şunları yazdı: "1440p desteğinin ne zaman geleceğine dair pek çok soru alıyorum. İlk ön izleme halkasında olan Xbox One S ve One X sahiplerini yakında hoş bir sürprizi bekliyor."

Gammill'in, 4K çözünürlükte oyun oynatamayan Xbox One S'e 1440p desteğinin de geldiğini söylemesi ilginç. Bu, Supersampling'in bittiği anlamına da geliyor olabilir.