Teknoloji Xiaomi bazı cihazlarını devre dışı bırakıyor

Xiaomi bazı cihazlarını devre dışı bırakıyor

12.09.2021 - 10:58 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon modellerine hızla talep artarken Xiaomi yeni telefonlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Yeni bildirilen haberlere göre Xiaomi içe aktarılan bazı cihazlarını devre dışı bırakıyor.

Xiaomi bazı cihazlarını devre dışı bırakıyor

Xiaomi bazı cihazlarının belirlenen ülkelerde satışına izin vermiyor olsa da satışlar elbette yapılıyor. Hal böyle olunca da telefonlar resmi olarak satılmasa bile ‘söz konusu telefonlara’ sahip olan kişiler bulunuyor ancak kötü bir haber var: Xiaomi, belirli yerlerde içe aktarılan cihazları devre dışı bırakarak çizdiği kuralı uyguluyor.

Haberin Devamı

Bazı kullanıcılar, telefonlar resmi olarak mevcut değilse, Xiaomi telefonlarını yerel bölgelerine aktarmayı tercih ediyor ancak bu tercih sebebiyle cihazları devre dışı kalabilir. Çin dışında dünyanın birçok yerinde mevcut olan Xiaomi telefonlar, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere bazı yerleri kapsamıyor.

BİRÇOK BÖLGEDE ASLINDA RESMİ OLARAK BULUNMUYOR

Peki bir Xiaomi cihazı istiyorsanız ancak desteklenen bir ülkede yaşamıyorsanız ne yaparsınız? Pek çok kişi, desteklenen bir ülkeden satın alıp bu işi çözüyordu. Şimdi ise XDA Developers aracılığıyla ortaya çıkan detaylar, Xiaomi’nin bu durumu daha sıkı kontrol etmeye başladığını gösteriyor.

Hatta Küba, İran, Suriye, Kuzey Kore, Sudan ve Kırım bölgesindeki kullanıcılar, Xiaomi’den aldıkları bir mesajla telefonlarının neden uzaktan devre dışı bırakıldığını öğreniyor ve bunu paylaşıyor. Gelen mesajda ise şunlar yazıyor:

Haberin Devamı

‘’Xiaomi politikası, ürünün, etkinleştirmeye çalıştığınız bölgeye satışına veya sağlanmasına izin vermez. Ek bilgi için lütfen doğrudan perakendecilerle iletişime geçin.’’