Teknoloji Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

10.09.2021 - 09:51 | Son Güncellenme:

Türkiye’de aktif olarak satılan Redmi Note serisinin ‘5G’ özellikli versiyonu gerçekten de dikkatleri çekmeyi başarıyor. Performans yarışçısı olarak konumlandırılan telefonun incelemesini Milliyet Teknoloji olarak gerçekleştirdik. İşte öne çıkan özellikleriyle Redmi Note 10 5G incelemesi:

Nilay Kamu/ milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xiaomi geçen ay düzenlediği etkinlikte ülkemizde de satışa sunduğu Redmi Note 10 5G’yi görücüye çıkarttı. Telefon diğer modellerden ayrılan bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Öncelikle telefonun standart bir tasarımı bulunuyor. 6.5 inçlik Full HD Plus DotDisplay ekranıyla kullanıcıların karşısına çıkan telefonun Adaptive Sync özelliği ile performansını katladığını görüyoruz.

Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

Redmi Note 10 5G’de yer alan Adaptive Sync özelliği sayesinde telefonda tüketilen içeriğe göre ekran yenileme hızı değişiyor. 30Hz, 60Hz ve 90Hz bu noktada kullanıcılara sunuluyor.  Bu da ‘güç tüketimini’ kontrol etme noktasında önemli fark yaratıyor. Çünkü kullanıcının oyun oynayıp oynamadığını, sosyal medyada mı takıldığını anlayan bu özellik, pil performansını kontrol etmeyi sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki 7 nm sürecinden çıkan MediaTek Dimensity 700 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon olan Redmi Note 10 5G, kutusundan 22.5W bir şarj adaptörüyle çıkıyor. Telefonun 5.000 mAh bataryasının yanında 18W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Cihazda yer alan Adaptive Sync özelliği ile telefonu şarja takmadan 2 gün boyunca kullanmayı mümkün hale getiriyor.

Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

Kamera tarafında ise bizleri 48 Megapiksellik bir ana kamera karşılıyor. Telefonun 2 Megapiksellik makro ve 2 Megapiksellik derinlik sensörü de var. Yapay zeka ile güçlendirilen kameralar, gece modu, yavaş çekim ve time laps video özellikleri ile yaratıcı içerikler üretmeye imkan sağlıyor. Ön tarafta 8 Megapiksellik standart bir kamera yer alıyor.

Türkiye’de ilk kez kullanılan işlemcisiyle Redmi Note 10 5G incelemesi

Telefonda 4 GB ve 6 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sunuluyor ve depolama alanında ise 64 GB ve 128 GB kullanıcıları karşılıyor. Android 11 tabanlı MIUI 12 ile kutudan çıkan telefon, bağlantı tarafında ise Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS, 3.5 mm kulaklık girişi ve USB C ile satışa çıkıyor.

Telefonun Türkiye’de 3 bin 300 TL gibi bir başlangıç fiyatı bulunuyor, farklı alışveriş kanallarında farklı fiyatlara satılabiliyor.

Sponsorlu İçerik