Teknoloji Yemek Zehirlenmesine iPhone ile Elveda Diyebiliriz!

Yemek Zehirlenmesine iPhone ile Elveda Diyebiliriz!

14.12.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

Apple'ın iPhone telefonları zaten inanılmaz derecede sağlık uygulamasına sahip. Yemek zehirlenmesine karşı önlem alan uygulama ise çok konuşulacak. Şimdiden onları cilt kanserine yatkınlık, şekeri takip edebilme göz durumundan körlük riskini...

Yemek Zehirlenmesine iPhone ile Elveda Diyebiliriz

Apple'ın iPhone telefonları zaten inanılmaz derecede sağlık uygulamasına sahip. Yemek zehirlenmesine karşı önlem alan uygulama ise çok konuşulacak. Şimdiden onları cilt kanserine yatkınlık, şekeri takip edebilme göz durumundan körlük riskini kontrol edebilme ve uyku apnesinden bipolar ataklara kadar bir çok şeyde kullanabiliyoruz. Tüm bu özelliklere bir yenisi eklendi. Eğer isterseniz 250 dolarlık bir cihazla cebinizde bir kimya laboratuarı taşıyabilirsiniz. Aralarında 6SensorLabs'in de bulundu birkaç girişim cep telefonunun yardımı ile beraber yiyeceğin gerçekten glutensiz olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

6SensorLabs'dan yapılan açıklamaya göre organik kimya labı cepte taşınabilecek kadar basit ve şu anda Amerikan Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı milyonda 20 birim kadar gluteni fark edebiliyor. Şirket bunun henüz bir başlangıç olduğunu ve yakın gelecekte bu cihazların yemek zehirlenmesine neden olan bakterileri de tespit edebileceğini dile getirdi. Cihaz iki dakika içerisinde analizi tamamlıyor. Normalde bir laboratuardan bu analiz raporunu çıkartman ise birkaç gün sürüyor. Umalım ki toptancılar ve restorantlar yakın zamanda bu cihazlardan kullanmaya başlasın.