Teknoloji Yeni tanıtılan iPad Pro dünyanın 'güçlüsü' pozisyonuna geçti

Yeni tanıtılan iPad Pro dünyanın 'güçlüsü' pozisyonuna geçti

21.04.2021 - 13:02 | Son Güncellenme:

Apple uzun süredir beklenen etkinliğini nihayet dün akşam saatlerinde gerçekleştirdi. M1 işlemcili tabletini tanıtan şirket, oldukça dikkat çekti. Zira bu iPad Pro şu anda dünyanın en güçlü tableti oluyor ve söylenene göre pek çok dizüstü bilgisayara da meydan okuyor.

Yeni tanıtılan iPad Pro dünyanın güçlüsü pozisyonuna geçti

Tablet satışları yıllar içinde sürekli yükseliyor. Özellikle dünya çapında yaşanan salgın sonrası yaşanan talep karşısında mikroçip sorunlarından kaynaklı olarak çaresiz kalınmıştı. Bunların ışığında Apple dün akşama 'iPad' modelleriyle damga vurdu. 

Haberin Devamı

Apple yeni M1 işlemcisine sahip iPad Pro modelini görücüye çıkarttı. Tasarımsal olarak bazı güncellemelere yer verilen bu cihazda en büyük yenilik elbette en güçlü bilgisayar işlemcisi olan M1'in tablete eklenmesi oldu. 

Dizüstü tarafında rekabetçi bir tavır sergileyen Apple, Intel yerine kendi işlemcisi olan M1'i Mac'lerine entegre etmişti. Bu hamlenin ardından iPad modeline de bu güçlü işlemciyi ekleyen Apple, cihazı dünyanın en güçlüsü haline getirdi. 

Apple M1 işlemcili iPad Pro özellikleri ve Türkiye fiyatı

M1 işlemcisine ek olarak Mini-LED özelliğinin de eklendiği cihaz, 280,6 mm – 214,9 mm – 6,4 mm boyutlarına sahip ve toplamda 682 gram ağırlığında. Cihazın 12.9 inçlik  Liquid Retina XDR ekranı ve  2732 x 2048 piksel çözünürlüğü bulunuyor. Bu noktada pek çok dizüstü bilgisayara meydan okuyor. 

Haberin Devamı

Yeni tanıtılan iPad Pro dünyanın güçlüsü pozisyonuna geçti

Akabinde cihazda 12 Megapiksellik bir ön kamera bulunuyor ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Arka kamera kurulumunda iPhone 11 serisi ile hayatımıza giren kare kamera kurulumu bulunuyor ve 12 Megapiksel f/1.8 diyafram açıklığında geniş açılı, 10 Megapiksel f/2.4 diyaframda ultra geniş açılı kameralar bulunuyor. 

Yeni nesil iPad Pro'da 8 çekirdekli Apple M1 işlemcisi bulunuyor ve dört hoparlör yerleştirilmiş. 

Gelelim cihazın fiyatına. 11 inçlik versiyonun 8 bin 599 TL'lik bir başlangıç fiyatı bulunuyor ve yukarıda özelliklerini sıraladığımız 12.9 inçlik modelin 11 bin 999 TL'ye satışa sunulduğunu görüyoruz.