Teknoloji Yerli arama motoru geliyor

Yerli arama motoru geliyor

26.12.2016 - 15:58 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin yerli arama motoru geliştirmesi gerektiğini belirten Ulaştırma Bakanı Arslan çalışmaların başladığını söyledi.

Yerli arama motoru geliyor

Arama motoru dendiği zaman herkesin aklına Google, Yandex, Yahoo, Bing geliyor olabilir. Ancak ülkemizde de yerli arama motoru için çalışmalar yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamaya göre yerli bir arama motoru için çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; "Siz sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olmazsanız istediğiniz verimi ve sonucu alamazsınız. Bizim kesinlikle bu sektörde ister web adreslerinde olsun ister internette yaptığınız işlemlerde olsun dünya ile entegrasyonda taviz vermeden, ancak hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

Bakan Arslan, Türkiye'de üretilen verilerin ve dataların ülkede saklanabilmesine yönelik depolama çalışmalarını da sürdürdüklerini, bu kapsamda teşvikler oluşturduklarını aktardı.

Yerli arama motorunun ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.