Apple YouTube, iPhone X'e HDR video desteği getirdi

YouTube, iPhone X'e HDR video desteği getirdi

11.05.2018 - 14:20 | Son Güncellenme:

YouTube, iPhone X'i HDR video desteğine sahip modeller arasına ekledi. Artık Apple kullanıcıları da iPhone X cihazlarında HDR videoları kontrol edebilecek. HDR ile birlikte YouTube videoları daha yüksek kontrast ve daha zengin renklerle oynatılacak.

YouTube, iPhone Xe HDR video desteği getirdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube'un yüksek dinamik aralıklı (HDR) videoları bir süredir bazı Android telefonlarda mevcut: Galaxy S9, Google Pixel , LG V30 ve Xperia XZ Premium gib. Artık Apple kullanıcıları da iPhone X cihazlarında HDR videoları kontrol edebilir.

Apple iPhone X kullanıcıları, telefonlarında görüntüledikleri belirli YouTube videolarının kalitesinde bir iyileşme görecek. Çünkü YouTube, Apple'ın onuncu yıldönümü modeli için HDR video desteği ekledi. HDR ile YouTube videoları daha fazla kontrasta sahip ve standart dijital videodan daha fazla renk sunuyor. YouTube, videonun kalitesinde 'HDR' harflerini de gösterecek. Örneğin, 1080p60 HDR. Videonun içindeyken sağ köşedeki üç noktayı tıklatarak kalite ayarlarından bunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

HDR videosu, geçen yıl Netflix aracılığıyla iPhone X’e geldi. Aynı zamanda, Netflix iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPad Pro modelleri için böyle bir destek ekledi. Ancak, Apple'ın iOS destekli telefonlarına geldiğinde, sadece iPhone X üzerindeki Super Retina OLED ekran HDR'yi destekliyordu. Apple'ın web sitesinde yayınladığı mesajlara rağmen, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ekranları HDR ile uyumlu değil. Bu iki modeli kullananlar HDR videoları izlerken video kalitesinde iyileşmeler gözlemliyor, ancak bu, iPhone X’daki kadar ileri seviye değil.

iPad Pro'ya gelince, tüm modeller HDR video desteğine sahip. Ancak YouTube, Apple’ın ileri teknoloji tabletleri için henüz HDR destek eklemediği anlaşılıyor.

YouTube'ta HDR video bulmak çok zor değil. Arama bölümüne “hdr” yazarak bu desteğe sahip videoları bulabilirsiniz.