The Others Bir: Topal'ı araştırın

Bir: Topal'ı araştırın

16.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir: Topal'ı araştırın

Bir: Topalı araştırın

Çete davasında ifade veren Topal'ın ortağı Ali Fevzi Bir, "Bodrum cinayeti ve diğer faili meçhul olayları aydınlatılırsa, Topal'ın ölümü de açıklığa kavuşur" dedi

SUSURLUK davasında ilk kez yargıç önüne çıkan Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın ortağı Ali Fevzi Bir, "Topal'ın eski pis işleri araştırılsın. Faili meçhul olayları, Bodrum cinayeti ortaya çıkacak. Bunların aydınlanmasıyla kendi ölümü de açıklığa kavuşacaktır" dedi.
İstanbul 6 No'lu DGM'deki dünkü duruşmada "cürüm işlemek için çete oluşturduğu" öne sürülen sekizi Özel Tim görevlisi 12 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya davanın tutuklu tek sanığı Bir'le diğer sanıklar İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın, Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy, Abdulgani Kızılkaya, Ziya Bandırmalığolu, Ayhan Akça ve Yaşar Öz katıldı.
Türkiye'nin en iyi kumarbazı olduğunu belirten Bir, "Bilgisayara karşı poker oynarım. Bugüne kadar hiç kaybetmedim. Avrupa'da da yıllarca kumar oynadım. Türkiye'nin en iyi kumarbazıyım" diye konuştu. Abdullah Çatlı'yı MİT üst düzey görevlisi Mehmet Özbay olarak tanıdığını anlatan Bir, "Hatta Mehmet Eymür bu kişi için `Beni bile görevden aldıracak kadar üst düzey birisi' demişti. Ben ne yapabilirdim ki?" dedi.
Çatlı'yı kendisiyle 1993'te Topal'ın tanıştırdığını, bu kişinin haftada 4 - 5 gün Sheraton Oteli'nin kumarhanesine geldiğini belirten Bir şunları söyledi:
"Topal bu kişi için `İhtiyaçlarını karşılayın, sakın kumar oynatmayın' talimatı verdi. Çatlı gazinoya yalnız, bazen de değişik bayanlarla gelirdi. Kazada ölen Gonca Us'u birkaç defa yanında gördüm. Kayınbiraderinin cep telefonundan arayarak oda isterdi."

Bir, Topal'ın kendilerine 200 - 400 bin dolar arasında borçlandığını, öldüğünde değişik kişilere toplam 100 milyon dolar borcu bulunduğunu, servetinin ise 1 milyar dolar (yaklaşık 200 trilyon lira) olduğunu öne sürdü. 1996'da MİT raporu yayınlanınca Mehmet Özbay'ın Çatlı olduğunu öğrendiğini anlatan Bir, "Bunu Sami Hoştan'a sordum. `O, Doğu Perinçek'in uydurması. Boşver, fazla kafana takma. Özbay'a bir şey sorma' cevabıyla karşılaştım" dedi.
Topal'ın gazinoya giriş çıkışında kamerayla saptandığını belirten Bir, "Bugüne kadar bu bantlar ortaya çıkmadı. Bantların, departman sorumlusu olan Topal'ın oğlunda olması gerekiyor. Neden vermiyorlar anlamıyorum. Zaten Murat Topal, davalara da gelmemiş, babasının ölüsüne sahip çıkmamış ancak mirasına konmuştur" iddiasında bulundu.
Bir, Topal'ın öldüğünde üzerinden Yeşil kod adlı Ahmet Demir'in telefon numarasının çıkmasıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:
"Bir gün Antalya'daki gazinodan Ahmet Demir arayarak görüşmek istedi. Topal ona, `Sen git kardeşim, işine bak. Sonra hallederiz' dedi. Topal, işi olmadığı birinin telefonunu üzerinde taşımazdı. Bu kişinin Yeşil olduğunu da sonradan kavradım. Ama ne işi olduğunu anlayamadım. Ömer bey kimseye haraç vermezdi. İşi olduğunda insanları iyi kullanırdı."
Topal'ın avukatı Ekrem Marakoğlu'nu şov yapmakla şuçlayan Bir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Murat Topal, babası öldükten sonra para bakımından sıkıştı. Kendisi Sami Hoştan'ı aramış ve para istemiş. Sami de beni aradı. `Sana 500 bin dolar gelecek. Bunu Murat'a ver' dedi. Parayı bana ABD ve İngiltere'de şirketleri olan Mehmet Özbey isimli biri getirdi. Ben de parayı Dere Döviz'in bir elemanıyla Murat Topal'a gönderdim. Murat Topal, parayı zamanında geri ödeyemeyince Elif Topal, Mehmet Özbey'le görüştü. Sıkışık olduklarını, zamana ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, parayı faiziyle geri ödeyeceklerini söyledi. Sonra bu para 535 bin dolar olarak geri ödendi. Marakoğlu'nun Çatlı'ya yapıldığını iddia ettiği ödeme budur. Yani para ödenilen kişi Abdullah Çatlı değildir. Marakoğlu yalan söylemekte ve uydurmaktadır. Çünkü kendisi zamanında Ömer Bey'den alacağını tahsil edememiştir. Şimdi bunun intikamını alıyor."

Duruşmada tanık olarak dinlenen Çatlı'nın şoförü Habip Aslantürk de şu ifadeyi verdi:
"Mehmet Özbay, Dr. Sadık Ahmet ile tanışırdı. Ben kendisini birkaç kez havaalanından Çatlı'nın talimatıyla aldım. Bakırköy'deki evine bıraktım. Samimiydiler.
Haluk Kırcı ben Sultan Tekstil'de çalışırken ithalat - ihracat müdürüydü. Sedat Bucak'ı Özbay'la birlikte Ankara'ya gittiğimizde tanıdım. Kendisini yazıhanesine bırakmıştım. Daha sonra uçakla dönmüştüm."
Kısa aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Bir'in tutukluluk halinin devamına, Hilal Altıntaş ile Tarkan Dikici'nin tanık olarak dinlenmesine ve avukatların vareste taleplerinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'tan Susurluk soruşturmasıyla ilgili bilgilerin istenmesini kararlaştırdı.