The Others Bomba tarifi İnternette

Bomba tarifi İnternette

24.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bomba tarifi İnternette

Bomba tarifi İnternette


Serhat Ayan


       Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümüne neden olan patlayıcı önceki gün adli uzmanlar tarafından incelenmiş ve "melez bomba" olarak tanımlanmıştı. Bu bombanın içindekiler, tüm yapım özellikleri, en ince detayları ve içindeki aktif maddelerin formüllerinin internet ortamında bulunduğu ortaya çıktı.
       Adı geçen site, tüm dünyada hükümet karşıtı olanlara yol göstermeyi amaçlıyor ve "anarşinin en iyi yönetim" olduğunu savunuyor. Sitede boru tipi bomba yapımından TNT üretmeye, göz yaşartıcı gazlar hazırlamaktan ana hatlarıyla hidrojen bombası yapımına kadar birçok bilgi var. Bunun yanıda gençlerle nasıl konuşulacak, okul önlerinde onlarla nasıl kontakt kurulabilecek gibi bilgilerin yanısıra, her tür uyuşturucunun ev şartlarında üretilme teknikleri de tüm detaylarıyla anlatılıyor.
       Siyah zemin üstünde kırmızı bir yıldız ve ortasında yeşil bir yaprağı kendine bayrak olarak seçen bu grup kendini Uluslararası Gençlik Partisi "Yippie"ler olarak tanımlıyor. Karmaşa olan her yerin kendileri için daha güvenli olduğunu öne süren bu topluluk, düzenin okullarında öğretilen ırk ve cinsel farklılıkların insanları kötü bir yola sürüklediğini, bunun ortadan kaldırılması için de en iyi yolun düzeni bozacak kaos olduğunu öne sürüyor.
       Kışlalı'nın ölümüne neden olan bombanın içinde patlayıcı C - 4'ün temeli olan RDX adı verilen kimyasal madde bulunmuştu. Bu maddenin hazırlanması için gereken tüm detayların verildiği bu sitede bunun her eczaneden alınabilecek bir kutu ilaç, nitrik asit, tuz, buz ve balmumuyla hayata geçirilebileceği söyleniyor. Bu madde hazırlandıktan sonra bombanın hayata geçirilmesi için verilen tariflerde ise çay kaşığı ve kahve fincanı gibi herkesin evinde bulunabilecek ölçüler öneriliyor.