The Others 'CTP deme zamanıdır'

'CTP deme zamanıdır'

11.04.2017 - 12:56 | Son Güncellenme:

"Yüreğin solunda, barışın yolunda" etkinliğinde konuşan CTP Lideri Erhürman, "Bizde, halkımızı güzel günler için, çocuklarımız, torunlarımız için bir araya getirecek enerji de birikim de var" dedi.

CTP deme zamanıdır

CTP deme zamanıdır

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Barış için, demokrasi için, adalet için, özgürlük için, yeniden CTP için, halkımız için ve gelecek için yollara düşme zamanıdır” dedi. Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “Yüreğin solunda, barışın yolunda” sloganıyla düzenlediği dayanışma yemeği ile ülkenin dört bir yanındaki yoldaşlarını bir araya getirdi. Girne'de Acapulco Otel’de gerçekleştirilen, yaklaşık 1,500 kişinin katıldığı yemekte, “Şafağa Özlem” grubu ile “Çağdaş Aydaş ve Orkestrası” sahne aldı. Şarkıların barış için söylendiği gecede, sık sık ‘birlik, mücadele, dayanışma’ sloganı atıldı. Geceye Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eski başbakanlar Ferdi Sabit Soyer, Özkan Yorgancıoğlu ve Ömer Kalyoncu da katıldı. Genel Başkan Tufan Erhürman’ın partililere seslendiği gecede CTP’liler bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Erhürman, "CTP’nin başarısız olmasını isteyen, bekleyen ve bunun için çalışan statükoculardan bahsederek, karşısında gördüğü kalabalığın bu kişilere en güzel cevap olduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

'Birlikte yürüyoruz'

Erhürman, "zor günler geçirdiklerini ancak artık bunların geride kaldığını, bir yıldır sokakta olduklarını, köy köy gezdiklerini, halkla el ele olduklarını" belirtti. CTP Lideri Erhürman, “Bir yıldır bu ülkede hem yürüyoruz, hem sakız çiğniyoruz. Hem Kıbrıs Sorunu bir an önce kapsamlı çözüme ulaşsın diye uğraşıyoruz hem de bu ülkede Kıbrıs Sorunu çözülse de çözülmese de üretimi nasıl çoğaltırız, nasıl daha kaliteli hale getiririz, bu ülkede nasıl daha fazla gelir elde ederiz, elde ettiğimiz geliri nasıl daha adil bir şekilde paylaşırız diye gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. Erhürman, CTP’nin; birlik, mücadele, dayanışma şiarını bu ülkeye benimsetmiş olan parti olduğunu, gecenin birliği ve dayanışmayı gösterdiğini, birliğin ve dayanışmanın sokakta, halk ile birlikte, daha güzel günler için, çocuklar ve torunlar için mücadeleye dönüşeceğini söyledi.

'Yapacak çok iş var'

Erhürman, yeni bir yola çıktıklarını, daha yapacakları çok iş olduğunu, üretecekleri projeler, hazırlanması gereken planlar bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha aramıza katmamız gereken eğitimli, son derece yetenekli pek çok genç arkadaşımız var. Tekrardan bizimle birlikte çalışmaya çağırmamız gereken birikimli, deneyimli arkadaşlarımız var. Daha yapacak çok işimiz var. Daha gezecek çok sokak var. Daha yürüyecek çok yol var. Daha kucaklayacak çok yoldaş var ve hepsini kucaklayacağız. Bizde, halkımızı güzel günler için, çocuklarımız, torunlarımız için bir araya getirecek enerji de birikim de var. Bu enerji bu akşam buradan çıkacak ve Kıbrıs’ın dört bir yanını saracak, sarmalayacak, kucaklayacak ve eninde sonunda barışı, adaleti, özgürlüğü, demokrasiyi bu ülkeye buradakiler ve onların kucakladıkları getirecek."

Haberin Devamı

'Küskünlükler geride kaldı'

"Bu gece bir sürü şeyi geride bıraktığımız bir gecedir. Bu gece artık küskünlükleri, dargınlıkları, kafamızdaki soru işaretlerini geride bıraktığımız gecedir. Bu gece ayrıca birbirimize yeniden söz verdiğimiz gecedir. Birbirimize ve halkımıza, bu adaya ama hepsinden önemlisi çocuklarımıza, torunlarımıza söz verdiğimiz gecedir. Barış için, demokrasi için, adalet için, özgürlük için yeniden yollara düşmeye hazır mısınız? Yeniden birlik, mücadele, dayanışma demeye ve bütün halkımızı bu şiar etrafında toplamaya hazır mısınız? Yarından tezi yok yeniden yollara düşme zamanıdır. Yeniden bugün bu akşam aramızda olan sivil toplum örgütlerinden gelen arkadaşlarımızla dayanışma içinde olma zamanıdır. Ve yeniden CTP deme zamanıdır. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Birlik, mücadele, dayanışma.”