The Others 'Kuraklık kapıda, hazırlıklı olmalıyız'

'Kuraklık kapıda, hazırlıklı olmalıyız'

25.02.2016 - 16:14 | Son Güncellenme:

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, kuraklığın kapının ardında olduğunu devletin buna hazırlıklı olma zorunluluğu bulunduğunu, üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade etti.

Kuraklık kapıda, hazırlıklı olmalıyız

Kuraklık kapıda, hazırlıklı olmalıyız

Haberin Devamı

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, kuraklığın kapının ardında olduğunu devletin buna hazırlıklı olma zorunluluğu bulunduğunu, üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade etti. Şahali, çimlenmemiş tohumlarla ilgili 2014 yılında belirlenen üretim süreçlerine uygun davranan çiftçinin tazmin edildiğini, yasal çerçeve içinde tazminatların ödendiğini belirtti. “

Hayvan atıklarının bertarafı ile ilgili önemli bir proje yürütüldüğünü söyleyen Şahali, arazi tespiti yapıldığını, yakma fırını ile hayvansal atıkların bertaraf edileceğini kaydetti. Veteriner hizmetleri ile ilgili bir dizi yeni karar alındığını dile getiren Şahali, reformun Veteriner Dairesi’nin kapasitesinin artırılmasına yönelik de olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Şahali, hayvan hastalıkları konusunda da çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirterek, bütünüyle çiftlikler ve hayvanların hasta olduğuna yönelik iddiaların rekabet şansını düşürdüğünü ifade etti. Şahali, ithal süt ürünleriyle ilgili bazı bakanlıkların ortak bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Yazarlar