The Others 'Murat' operasyonu tam gaz

'Murat' operasyonu tam gaz

02.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Murat' operasyonu tam gaz

Murat operasyonu tam gaz

       PKK'ya karşı Diyarbakır, Bingöl ve Bitlis üçgeninde yoğunlaşan hava destekli "Murat Operasyonu", tüm hızıyla sürüyor. Önceki gün etkisiz hale getirilen terörist sayısının 77 olduğunu açıklayan askeri yetkililer, bu sayının artmış olabileceğini ancak, arazi taraması tamamlanmadığı için net bir sayı vermenin mümkün olmayacağını bildirdiler.
       Öte yandan, Kuzey Irak'tan eylem için Türkiye'ye sızdıkları belirlenen bir grup terörist, Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesi ile Hezil Çayı vadisinde kıstırıldı. Dün sabah başlatılan hava destekli operasyonda, 6 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.
       Hezil Çayı Bilgan bölgesinde yapılan arazi aramalarında, içinde bol miktarda silah, mühimmat ve gıda maddeleri bulunan, teröristlerin eylem planları yaptığı sığınaklar da ortaya çıkarılarak, kullanılmaz hale getirildi.
       Hakkari ve Siirt'te ise terör örgütünden kaçan iki terörist, kendiliğinden güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Murat Operasyonu ile Şırnak bölgesindeki operasyonların bölgede kıstırılan yaklaşık 500 PKK militanı tamamen etkisiz hale getirilene kadar süreceği bildirildi.

       Batman Hasankeyf ilçesi yakınlarında TPAO'ya ait Batı Raman petrol sahasına bir grup PKK'lı tarafından roketli saldırı yapıldı.
       Önceki gece 22.00 sıralarında eski petrol sahalarından biri olan Raman - 3 petrol sahasına gelen bir grup PKK militanı roketli saldırıda bulundu. Uzun namlulu silahlarında kullanıldığı saldırıda, petrol sahasında yangın çıktı. Yangına TPAO itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sabaha karşı güçlükle kontrol altına alınırken, yapılan hasar tespit çalışmalarında ilk belirlemelere göre 20 milyar liralık maddi hasarın meydana geldiği açıklandı. Saldırıdan sonra petrol sahası etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kaçan PKK'lıların yakalanması için oluşturulan Karma Özel Harekat Birliği operasyona başladı.
       Saldırı sonrası petrol sahasına sızan PKK'lılar, burada görevli Mehmet Akman (40), Sabri Rençber (35), Samet Gezici'yi (36) kaçırdı.