The Others Niye kadın fotoğrafına öncelik?..

Niye kadın fotoğrafına öncelik?..

14.12.2009 - 00:16 | Son Güncellenme:

Filiz Damlıca adlı okurumuz “kadın mağdur da olsa suç işleyen de olsa” fotoğraf kullanımında kadına “öncelik” verilmesini eleştiriyor:

Niye kadın fotoğrafına öncelik..

“Türk basını bir suça iştirak edenler arasında kadın varsa o fotoğrafın yayımlanmasında nedense önceliği hep kadınlara veriyor.
Eski Erzurum Valisi Sami Bulut ile ormanlık alanda ‘uygunsuz’ vaziyette yakalandığı öne sürüldükten sonra İl Genel Meclisi Başkanlığı’ndan istifa eden avukat Selcen Karagöl’ün fotoğrafına yer vermeniz gibi. Oysa Karagöl’ün Ak Parti’den ihraç edilmesi ile ilgili haberinizde Karagöl ile birlikte yabancı kadınlarla aşk ilişkisine girdiği iddia edilen Oltu ilçesinden İl Genel Meclis Üyesi seçilen Mustafa Macit ve tefecilik işine karıştığı öne sürülen Hınıs İl Genel Meclis üyesi Senih Yürekseven’in de disiplin kurulu tarafından ihraçlarına karar verildiğini belirtiyorsunuz.
Nedense bu erkeklerin fotoğraflarını görmek bir türlü mümkün olmuyor. Bu haberde de göremedik; her zaman kadınların fotoğraflarına yer veriliyor, kadınlar deşifre ediliyor da erkeklerin fotoğrafları yer almıyor. Bu ayrımcılığa bir son verin artık.”