The Others Otobüs var, şoför yok

Otobüs var, şoför yok

24.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Gürtuna, Ankara’nın kadro vermemesi nedeniyle İETT’ye şoför alamıyor.

Otobüs var, şoför yok

Otobüs var, şoför yok

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Gürtuna, Ankara’nın kadro vermemesi nedeniyle İETT’ye şoför alamıyor.

MEHMET DEMİRKAYA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı müdürlükler eleman sıkıntısı çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Ankara’nın yeni kadro vermemesi nedeniyle İETT’ye şoför bile alamadıklarını belirterek, "Otobüs var ama kullanacak şoför yok" dedi.
Gürtuna, yaklaşık 2 bin mühendise ihtiyaçları olduğunu ancak göreve geldikten sonra Ankara’nın sadece 10 kişilik bir kadro verdiğini söyledi. İSKİ’nin yatırımlarının sürekli arttığını, bu yatırımlarda görev alacak imza yetkisi olan mühendis ve teknik eleman sıkıntısı çekildiğini anlatan Gürtuna, "Vasıfsız değil, mühendise, uzmana ihtiyacımız var’ dedi.
İtfaiye ve İETT’ye de eleman alınması gerektiğini belirten Gürtuna şunları söyledi: "2 bin-2 bin 300 mühendis ve teknik elemana ihtiyacımız var. Ankara tek bir kişi vermiyor. İSKİ’nin yaptığı yatırımlar sürekli artıyor ama imza atıp sorumluluk alacak adam bulmakta zorlanıyoruz. İtfaiye, İETT’ye eleman almamız lazım ama alamıyoruz. İETT’nin otobüsü var ama kullanacak şoför bulmakta zorlanıyoruz. Şimdiye kadar Ankara’dan 10 kişilik bir kadro alabildik."
Belediyeye bağlı şirketlere kesin talimat verdiğini belirten Gürtuna, kendisinden izinsiz tek bir eleman alınmadığını vurguladı.



İSTANBUL



























Yazarlar