The Others Özal'a suikast dosyası yeniden

Özal'a suikast dosyası yeniden

22.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özal'a suikast dosyası yeniden

Özala suikast dosyası yeniden

Özala suikast dosyası yeniden
       ADALET Bakanı Oltan Sungurlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yapılan suikastla ilgili olarak DP Genel Başkanı ve kardeşi Korkut Özal'ın "suikastı yargıya açıklarım" sözleri üzerine cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.
       FP Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, Korkut Özal'ın bir gazeteye verdiği demeçte, "suikastı yargıya açıklarım" şeklindeki sözleri üzerine herhangi bir işlem yapılıp, yapılmadığını sordu.
       Sungurlu, Albayrak'ın sorusuna verdiği yanıtta Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ideolojik amaçla tasarlayarak öldürmeye tam teşebbüsten Kartal Demirağ hakkında Ankara DGM'de kamu davası açıldığını hatırlattı. Sungurlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 30 Eylül 1988 günü yazılan talimatla da olayda Demirağ'a yardımcı olan veya eyleme iştirak eden şahısların olabileceği belirtilerek, bu yöndeki araştırma ve soruşturmanın sürdürülmesinin istendiğini ve yapılan işlemlerle ilgili zaman zaman yazışmalar yapıldığını kaydetti. Sungurlu, şunları belirtti:
       "Son olarak 21 Nisan 1998 günü Milliyet Gazetesi'nde yer alan `Suikastı yargıya açıklarım' başlıklı haberde, DP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Korkut Özal'ın suikastı planlayan kişinin ismini devletin resmi yargısına ya da güvenlik birimlerine bildirebileceği, yargının konu üzerine gitmesinde yarar gördüğünü söylediğine yer verilmesi üzerine, aynı gün Korkut Özal'ın Cumhuriyet Başsavcılığı'na usulen davet edilerek bilgisine başvurulduğu ve kendisinden alınan bilgi doğrultusunda başlatılan hazırlık soruşturmasının devam ettiği bildirilmiştir."