The Others Patron masaj yaptırıp hemen geliyorum

Patron masaj yaptırıp hemen geliyorum

14.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Patron masaj yaptırıp hemen geliyorum

Patron masaj yaptırıp hemen  geliyorum



Patron masaj yaptırıp hemen  geliyorum


S por akademisi mezunu 11 gencin, yine spor akademili Özer Şahin’in girişimi ile bir araya gelerek oluşturduğu Yerinde Terapik Masaj Birimi, DHL Türkiye, Citibank, Phillip Morris ve Doğuş Holding gibi büyük şirketlerin çalışanlarına mesai içinde masaj yapıyor. 1,5 ay önce kurulan ve şu sıralar Microsoft Türkiye, HP Türkiye, IBM ve Deutsche Bank çalışanlarına da masaj yapmak için teklif veren gençlerin masajı, çalışanların, "Bütün gün bilgisayar karşısındaydım, belim ağrıyor, boynum tutuldu" gibi şikayetlerine yerinde çözüm getirmeyi amaçlıyor.
Stres mesajı olarak adlandırılan projenin ilk uygulayıcılarından biri DHL. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Esra Bozkurt, yoğunluk içinde stresli olan personeli rahatlamak için böyle bir yöntemi tercih ettiklerini ifade ediyor. DHL’de 220 kişi çalışıyor ve çalışanlara, haftanın üç günü, birime bağlı dört spor akademili tarafından stres masajı uygulanıyor.

Özel oda ayrıldı
DHL Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Esra Bozkurt, uygulamayı şöyle anlattı:
"Toplantı salonumuzdaki masa ve sandelyeleri kaldırdık. Yerlerine üç masaj yatağı bir de masaj koltuğu koyduk. Personel adını yazdırarak ve saat alarak yararlanabiliyor. Uygulamaya ilk gün 220 kişiden 60 kişi katıldı. Bir sonraki masaj gününde ise üç gün masaj isteyen kişi sayısı 200’lere ulaştı. Çok memnunlar. Salondan büyük bir rahatlık ve mutluluk içinde ayrılıyorlar. Bu yöntem ABD ve Avrupa’da da uygulanıyor.

Stres mesajı 10 ila 15 dakika arasında sürüyor. DHL personeli, üç masaj gününden de yararlanabilirken, İstanbul içinde yer alan üç ofisine de masaj uygulamasının taşınılması düşünülüyor.
Stres yönetimi ve daha iyi çalışma şartları yaratmayı hedefleyen ‘yerinden terapi masajı’nda steril bir elbise kullanılıyor. Bu nedenle personelin elbisesini çıkarmasına gerek kalmıyor. Masaj için tasarlanmış sandalyede 5 - 15 dakika süren baş, boyun, omuz ve kol masajı yapılırken, isteyen masaj yataklarında ayaklarına da masaj yaptırabiliyor.