The Others Recai AKSU, Mehmet AKTAN - KREFELD

Recai AKSU, Mehmet AKTAN - KREFELD

01.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lahey'den sonra Almanya'da da 3 Türk, evlerinde çıkan yangında yaşamını yitirdi

Recai AKSU, Mehmet AKTAN - KREFELD

ALMANYA'nın Krefeld kentinde, bir Türk ailesinin yaşadığı binada çıkan yangında 3 Türk yaşamını yitirdi.
Yangında Fatma Demir (45), Serpil Demir (19) ve Ümit Demir (14) hayatını kaybetti. Yangın sırasında dışarıda olan baba Aziz Demir ise polis tarafından gözaltına alındı.

Demir ailesinin komşuları İsmet Yenidoğan, geceyarısından sonra imdat sesleri ile uyandıklarını belirterek, çocukların camdan atlayarak kurtulmaya çalıştıklarını anlattı. Komşuların ifadelerine göre, olaydan haberi olmayan Aziz Demir, evine döndüğünde yangını komşularından öğrendi, eve girmek isterken de polis tarafından gözaltına alındı.

Fatma Demir'in, yangın sırasında kendini 13 katlı binanın üçüncü katındaki evlerinin penceresinden atarak kurtulmak istediği, ancak düştüğü yerde öldüğü belirlendi. Serpil ile ikiz olan Tülay ve Gülay Demir kardeşler de pencereden atlayarak canlarını kurtarmak istediler. Köln ve Duisburg hastanelerine kaldırılan üç kardeşten Serpil hastanede yaşamını yitirdi. 14 yaşındaki Ümit'in yanmış cesedi ise evde itfaiye tarafından bulundu. Krefeld polisi, yangın nedeninin henüz belirlenemediğini ancak soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Yazarlar