The Others Tabut başında aşk ilanı

Tabut başında aşk ilanı

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tabut başında aşk ilanı

Tabut başında aşk ilanı


Tiyatro sanatçısı Tombalak'ın gizli sevgilisi cenaze töreninde ortaya çıktı


       Sevilen dizi "Bir Demet Tiyatro"daki "Çırak Tombalak" rolüyle izleyicilerin büyük beğenisini kazanan tiyatro sanatçısı Gürdal Tosun, sanatçı dostları ve sevenlerince dün son yolculuğuna uğurladı.
       Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü İzmir SSK Eğitim Hastanesi'nde üç gün önce, 34 yaşında ölen Gürdal Tosun için saat 11.00'de Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) bir tören düzenlendi. Tosun'un dostları, BKM sahnesinde katafalka konulan cenazenin önünde ağlayarak nöbet tuttular.

Aşk ilanı

       Duygu yüklü tören boyunca Tosun'un "Bir Demet Tiyatro"da giydiği kostüm bir askıya asıldı. Törende sahneye çıkan Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ, gözyaşlarına engel olamadıkları için konuşmalarını bitiremeden sahneden indi. Tam bu sırada tabutun başına gelen BKM dansçılarından Handan Güngör, "Hayattayken seni sevdiğimi söylememi istemiştin ama kısmet olmadı. İşte şimdi söylüyorum. Gürdal, sana aşıktım, seni seviyordum" dedi. Güngör daha sonra arkadaşlarınca güçlükle yerine oturtuldu.

Babasıyla buluştu

       BKM'deki törene, Tosun'un ağabeyi Erdal Tosun ve annesi Sevim Tosun'un yanı sıra Cem Yılmaz, Genco Erkal, Sinan Bengier, Suat Sungur, Yavuz Bingöl, Okan Bayülgen, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, sanatçının yakınları ve sevenleri katıldı.
       Tosun'un BKM'den alkışlarla çıkarılan cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, babası Necdet Tosun'un kabrinde toprağa verildi.