The Others Telekulakçıları tespit etmek zor

Telekulakçıları tespit etmek zor

18.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

TBMM Telekulak Alt Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Türk Telekom A.Ş. Hukuk Direktörü Ahmet Bülter ve Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’i dinleyince, Milliyet gazetesi 17 Temmuz 2008 tarihli sayısında haberi ‘Telekulakçıları tespit etmek zor’ başlığıyla verdi.

Telekulakçıları tespit etmek zor

Önder Yılmaz imzalı haberin spotunda ve metninde, Telekom Hukuk Direktörü Ahmet Bülter’in “Telekom çalışanları yasadışı olarak aboneleri dinleyebilir. Bunu tespit etmek zor” sözlerine yer verildi.  

Bülter’in açıklaması

Türk Telekomünikasyon A.Ş. Hukuk Direktörü Ahmet Bülter, haberle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Gazetenizin 17 Temmuz 2008 tarihli nüshasının birinci sayfasındaki ‘Dinlemenin patronları Meclis’e bilgi verdi’ ana başlığı ve 15’inci sayfadaki ‘Telekom’dan dinleme itirafı:
Telekulakçıları tespit etmek zor’ alt başlığı altındaki haberde, ‘TBMM Telekulak Komisyonu’nda konuşan Hukuk Direktörü Ahmet Bülter’ şeklinde adım belirtilerek, özetle; ‘Telekom çalışanları yasadışı olarak aboneleri dinleyebilir. Bunu tespit etmek zor’ şeklinde bir konuşma yaptığım ifade edilmiş olup, söz konusu ifade tarafımdan kullanılmamıştır.
Gazetenizin birinci ve 15’inci sayfalarında yer alan ve ayrıca internet gazetenizde yayımlanan söz konusu haber,  gerek başlık ve alt başlıkları, gerek içeriği itibariyle gerçeklerle bağdaşmamaktadır.
Bahse konu haberde yer alan ve tarafımdan kullanılmayan bu ifadenin çıktığı haberle ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından açıklamamın yayımlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.”

Haberin Devamı

Zenit mi, Rubin Kazan farkı mı?İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Güven Büyükbaykal, 11 Ağustos 2008 tarihli Milliyet’in 20. sayfasındaki, “Zenit farkı” adlı spor haberiyle ilgili olarak bir düzeltme notu geçmiş:
“Haberin başlığı ile haber metni arasında bir anlam bütünlüğü olmadığı, tam tersine, bir çelişki olduğu düşüncesindeyim. Çünkü, maçı kazanan Rubin Kazan, kaybeden Zenit takımıdır. Başlık, ‘Rubin Kazan farkı’ olmalıydı.”